- Home
- Economic
- LONDRA, (20.05.2014, 12:55)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bloomberg: Exporturile de gaz natural lichefiat din SUA nu vor înlocui livrările Rusiei către Europa
Livrările de gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite nu vor putea înlocui importurile convenţionale ale Europei din Rusia, întrucât cantitatea va fi insuficientă, iar companiile exportatoare vor căuta să vândă în Asia, unde preţurile sunt mai mari.
Urmărește
266 afișări
Bloomberg: Exporturile de gaz natural lichefiat din SUA nu vor înlocui livrările Rusiei către Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Exporturile de GNL din SUA, programate să înceapă din 2016, nu vor compensa o eventuală scădere, în contextul crizei din Ucraina, a importurilor din Rusia, care asigură circa 30% din consumul Europei, a declarat Jean Abiteboul, preşedintele Cheniere Supply & Marketing, care deţine în SUA unul dintre puţinele terminale avizate pentru export de autorităţile americane, potrivit Bloomberg.
Exporturile de gaz lichefiat ale SUA nu vor avea impact în actualul conflict, iar ulterior vor viza probabil pieţele cu preţuri mai mari din Asia, a declarat Will Pearson, director pentru energie globală şi resurse naturale la firma de consultanţă Eurasia Group.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Nu poţi înlocui gazele ruseşti cu GNL, mai ales doar cu GNL din SUA. Situaţaia va forţa probabil oamenii să se gândească mai atent la diversificarea aprovizionării, la securitatea livrărilor şi nu doar la preţ şi ar putea, de asemenea, să dea o şansă suplimentară importurilor de GNL în Europa, inclusiv celor din SUA", a declarat Abiteboul la o conferinţă organizată la Amsterdam.
Comisia Europeană va pregăti până în iunie un plan pentru reducerea dependenţei de importurile din Rusia şi pentru creşterea securităţii aprovizionării, în contextul escaladării crizei dintre Rusia şi Ucraina. Circa jumătate din exporturile de gaz rusesc către Europa tranzitează gazoductele din Ucraina. Disputele dintre cele două ţări au condus la perturbarea livrărilor în 2006 şi 2009.
Gazul lichefiat din SUA dar şi cel din alte surse nu va ajunge probabil în Europa după ce preţurile pe piaţa National Balancing Point din Marea Britanie au scăzut cu 36% în acest an, iar vremea foarte rece a crescut preţurile la Henry Hub din SUA cu 6,8%, a declarat Thierry Bros, analist la Societe Generale din Marea Britanie.
"Europa poate face unele lucruri, dar nu cred că exporturile din SUA sau importurile de GNL de pe piaţa globală reprezintă o soluţie pentru Europa. Dacă Europa are nevoie de GNL, are infrastructura şi opţiunea de a atrage gaz de pe alte pieţe. Problema este că gazul de pe alte pieţe este mai scump decât cel rusesc", a declarat Andrew Walker, şeful pentru strategia GNL la BG Group.
Rusia creşte livrările de gaze către Europa pentru a "distruge concurenţa" unor proiecte noi înainte ca acestea să înceapă, a declarat analistul Societe Generale.
De asemenea, ruşii doresc ca depozitele de înmagazinare din Europa să fie pline în cazul unei perturbări a tranzitului prin Ucraina, care are dificultăţi la plata datoriilor.
Exporturile de gaze naturale ale Gazprom către Europa de Vest s-au situat la 448 milioane de metri cubi la 15 mai, în urcare de la 425 milioane de metri cubi la începutul lunii, potrivit datelor Ministerului Energiei din Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Rusia va exporta gaze de 400 miliarde de dolari în China, timp de 30 de ani, la preţul mediu de vânzare din Europa
Citește și: Gazprom ameninţă că va opri livrările de gaze pentru Ucraina începând din 3 iunie. Rusia va negocia o reducere de preţ doar după plata datoriilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe