Boc: Guvernul va utiliza o parte importantă din fonduri UE pentru reabilitarea termică a blocurilor

Guvernul intenţionează să utilizeze o parte importantă din fondurile UE pentru susţinerea programului de reabilitare termică a blocurilor şi va solicita autorităţilor implicate ca facilităţile destinate proprietarilor care iniţiază astfel de lucrări să fie mai bine mediatizate, afirmă premierul Boc.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va utiliza o parte importantă din fonduri UE pentru reabilitarea termică a blocurilor

Premierul Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul are în intenţie ca, în momentul în care va fi posibil să realocăm fonduri europene, să dirijeze o parte importantă din fondurile europene pentru susţinerea acestui program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. În momentul de faţă avem la dispoziţie garanţii guvernamentale în valoare de 50 milioane euro şi foarte puţine au fost utilizate", a spus Boc, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, prin intermediul căruia sunt acordate garanţii în cadrul acestui program.

El a amintit că proprietarii pot contracta credite pe cinci ani cu garanţii de stat, la dobânzi subvenţionate, pentru programe de reabilitare termică şi pot fi scutiţi şapte ani de la plata impozitului pe locuinţă, cu acordul consiliului local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici