- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Principalele taxe rămân nemodificate în 2011 şi 2012. Arieratele vor fi eliminate treptat
Principalele taxe vor rămâne nemodificate prin acordul pe care România îl va încheia cu Fondul Monetar Internaţional pe 2011 şi 2012, iar arieratele vor fi eliminate treptat, după o inventariere a datoriilor care va fi realizată până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat, luni seara, premierul Boc.
Boc: Principalele taxe rămân nemodificate în 2011 şi 2012. Arieratele vor fi eliminate treptat (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)
Inventarierea va viza toate facturile neachitate şi înregistrate la sfârşitul anului 2010 la nivelul întregului buget consolidat şi al companiilor de stat.
"Va fi stabilit un program de reducere a datoriilor, pentru eliminarea treptată a acestora şi prevenirea acumulării de noi datorii", a spus Boc, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.
O altă măsură prezentată de premier este "eliminarea" sau renegocierea contractelor neperformante din domeniul transporturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
El a amintit şi alte măsuri pregătite de Guvern, precum vânzarea pachetelor minoritare de acţiuni la companii ca Petrom, Transgaz, Transelectrica, restructurarea companiilor feroviare, impozitarea marilor averi nedeclarate de către persoanele fizice, în scopul combaterii evaziunii fiscale, trimiterea unei solicitări către Consiliul de Miniştri ai Uniunii Europene pentru aprobarea creşterii de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a pragului cifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele sunt obligate să se înregistreze şi să plătească TVA, clarificarea cadrului legal privind taxa clawback percepută distribuitorilor de medicamente, eliminarea obligativităţii contractelor încheiate cu toate spitalele, stabilirea unor plafoane orientative pentru servicii trimestriale în sistemul medical şi compensarea medicilor care respectă aceste plafoane, excluderea de la finanţare a serviciilor medicale considerate neesenţiale şi costisitoare.
Întrebat de jurnalişti câţi bugetari trebuie să plece acasă în baza acordului cu FMI, premierul a asigurat că nu există un număr fix de bugetari care să fie restructuraţi.
"Procesul major de resructurare s-a făcut în 2010, în 2011 se finalizează acele procese de restructurare acolo unde ele au rămas de finalizat", a spus Boc.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, că noul acord cu FMI va fi încheiat pentru doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine banii la dispoziţia României.
Noul acord cu FMI, BM şi CE va fi de cinci miliarde de euro, 3,6 miliarde euro urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde euro, de la Comisia Europeană.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO