Bolidul pe care Tesla îl vinde cu peste 100.000 de dolari

Versiunea iniţială a Cybertruck nu mai poate fi comandată pe site-ul companiei americane, comenzile fiind deschise şi gata de livrare pentru versiunile de performanţă superioară.

Urmărește
363 afișări
Imaginea articolului Bolidul pe care Tesla îl vinde cu peste 100.000 de dolari

La modelul Cybertruck, Tesla a crescut preţul de pornire al mastodontului electric al lui Elon Musk, care a urcat la 100.000 de dolari de la un preţ de pornire iniţial de 60.000 de dolari.

Cea mai ieftină versiune, RWD monomotor cu autonomie maximă de 402 km (250 mile), nu mai este disponibilă în oferta companiei americane.

În acelaşi timp, au fost deschise comenzi pentru versiunile Foundation AWD şi Cyberbeast, mai performante.

Primul model are 600 CP livraţi de două motoare electrice şi 547 km de autonomie maximă, care poate fi comandat acum la un preţ de pornire de puţin peste 86.000 de euro.

În schimb, există trei motoare electrice care împing vârful de gamă Cyberbeast cu 845 de cai putere, livrate de trei motoare electrice. Acestea permit unui vehicul de 3,5 tone să facă sprintul de la 0 la 100 în 2,6 secunde, în detrimentul autonomiei maxime, care coboară până la 482 km declarati.

În octombrie 2023, în timpul venirii pe piaţă a Tesla Cybertruck, Elon Musk a declarat că se aştepta la un milion de comenzi pe an.

Peste 16.000 de unităţi au fost vândute până acum, dintre care 4.800 în iulie, luna care marchează cea mai bună performanţă. Cu toate acestea, obiectivul unui milion de Cybertrucks într-un an ar fi departe, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters.

Mulţi potenţiali clienţi ar fi declarat că ar aştepta versiuni mai puţin costisitoare ale modelului electric, afectaţi de probleme de fiabilitate şi cu o autonomie reală semnificativ mai mică decât cifra declarată.

Preţul ridicat este un factor care a răcit interesul pentru Cybertruck, descris în 2019 de Musk ca un vehicul de 40.000 de dolari şi cu o autonomie de 800 km la o singură încărcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici