Boloş: Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale până la sfârşitul anului

  • Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale până la sfârşitul anului, a anunţat marţi Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.
  • Acesta a mai spus că sistemul naţional RO e-Sigiliu va fi pus în funcţiune de la 1 ianuarie 2025.
Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Boloş: Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale până la sfârşitul anului

Marcel Boloş, în cadrul întâlnirii cu Autoritatea Vamală Română. Sursa foto: Facebook / Marcel Boloş

Ministrul Finanţelor s-a întânit marţi cu reprezentanţii Autorităţii Vamale Române, cu care a discutat despre stadiul celor mai importante proiecte pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale.

În ceea ce priveşte operaţionalizarea scanerelor de mărfuri, Marcel Boloş spune că este respectat calendarul asumat: „Pe lângă cele din Albiţa şi Giurgiuleşti, vom avea un scaner funcţional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârşitul anului în vămile din România să funcţioneze deja simultan 9 astfel de dispozitive”.

Ministrul arată că s-a discutat şi despre e-Sigiliu: „Avem de achiziţionat 2.000 de sigilii pe care trebuie să le punem în funcţiune de la 1 ianuarie 2025. Prin sistemul naţional RO e-Sigiliu implementăm o metodă automatizată şi rapidă, bazată pe utilizarea unor dispozitive inteligente care să determine potenţialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri”.

Marcel Boloş susţine că este deja „creionat” planul de investiţii care va schimba faţa Autorităţii Vamale, ce urmează să fie pus în consultare.

„După cum ştiţi, Guvernul a aprobat recent bugetul de investiţii pentru perioada 2025-2030, care se va ridica la aproximativ 1 miliard lei. Avansăm şi cu realizarea Centrului Naţional de Analiză Imagistică Vamală, finanţat prin PNRR, prin care se vor analiza datele obţinute cu ajutorul aparatelor de scanat”, a adăugat Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici