- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bosch vine la Jucu. Compania va investi 60 milioane de euro şi va crea 2.000 de locuri de muncă
Producătorul german de componente auto Bosch, cu afaceri globale de peste 47,3 miliarde de euro şi circa 283.500 de angajaţi, va deschide o unitate de producţie la Jucu în care va investi 60 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar, care citează postul televiziune local Transilvania L!VE.
Bosch vine la Jucu. Compania va investi 60 milioane de euro şi va crea 2.000 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Găvrea, a confirmat joi pentru Transilvania L!VE, că pe lângă producătorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA care va achiziţiona facilităţile de producţie Nokia din Cluj, şi grupul german Bosch va demara o investiţie în parcul industrial Tetarom III, scrie Ziarul Financiar.
Investiţia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de muncă.
''Consiliul Judeţean Cluj a făcut unele declaraţii în ceea ce priveşte acestă nouă investiţie, în momentul în care a fost anunţat acordul pentru achiziţionarea de către compania italiană De'Longhi a facilităţii de producţie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel că aşteptăm semnarea lui, după ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finanţe", a declarat directorul general Tetarom în cadrul unei emisiuni la postul TV local.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 19:03
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 07:48
• Ion Cristoiu: Şeful Siguranţei merge la Cernăuţi în căutarea unui chilipir
Potrivit acestuia, Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investiţiile ar putea ajunge la peste 60 mil. euro. Aici urmează să fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Găvrea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat miercuri, odată cu anunţul privind preluarea facilităţii de producţie Nokia din Jucu de către producătorul italian de electrocasnice De'Longhi, că instituţia pe care o conduce se află în negocieri avansate cu un nou investitor, fără să precizeze numele acestuia. Tişe spunea că este vorba de un producător de componente auto care va investi 60 milioane de euro în fabrica din parcul Tetarom III şi va crea între 1.500 şi 2.000 de locuri de muncă.
Pe de altă parte, CJ Cluj a precizat încă din luna septembrie a anului trecut, când Nokia îşi anunţa plecarea din România, că negociază cu compania germană Bosch pentru o investiţie într-o fabrică de componente auto în parcul industrial Tetarom III. La acel moment, reprezentanţii CJ Cluj mai spuneau că negocierile cu germanii de la Bosch durau de peste zece luni.
Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara. Compania Robert Bosch SRL a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 249,5 milioane de lei (circa 59 milioane euro), conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice.
Grupul Bosch, cu vânzări de 47,3 miliarde de euro în anul fiscal 2010 şi circa 283.500 de angajaţi, este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii.
Grupul Bosch cuprinde pe lângă compania Robert Bosch GmbH aproximativ 350 de filiale şi companii regionale în peste 60 de ţări. Bosch investeşte mai mult de 3,8 miliarde euro în fiecare an în cercetare şi dezvoltare. Compania a fost înfiinţată în Stuttgart în 1886 de către Robert Bosch (1861-1942) sub numele "Atelier de mecanică fină şi inginerie electrică".
Pe lângă investiţia germanilor de la Bosch şi producătorul italian De'Longhi va investi 30 mil. euro în realizarea unei fabrici de electrocasnice în Jucu, pe platforma fostei facilităţi Nokia, şi va crea între 600 şi 1.000 de noi locuri de muncă.
Investiţiile companiilor De'Longhi şi Bosch la Jucu ar putea echilibra piaţa muncii din zonă, grav afectată după plecarea Nokia. Grupul finlandez Nokia a decis, la finele lunii septembrie 2011, să închidă fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. În urma plecării Nokia, un număr total de 2.200 angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă. Grupul finlandez Nokia începuse în luna februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO