Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

Bugetul pe 2018 al Ministerului Transporturilor (MT) a fost adoptat, joi, de Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

MT va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 9,1 miliarde de lei, cu 0,85% mai mult decât alocarea din 2017.

Ca ordonator principal, MT va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) faţă de acest buget, în valoare totală de până la 30,9 miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, la audierea în Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament, că în 2018 vor fi daţi în folosinţă 156,7 kilometri de autostradă. Referitor la Sibiu-Piteşti, Stroe a spus că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire pentru a fi scoase la licitaţie”, iar tronsoanele 1 şi 5 sunt deja în SEAP.

„Vor fi minim 156,7 kilometri daţi în folosinţă. Ca exemple, avem Ogra - Târgu Mureş, apoi trei sectoare din Târgu Mureş - Câmpia Turzii, Sebeş-Turda, vom finaliza şi Bucureşti-Ploieşti, Lugoj-Deva şi o parte din tronsonul de la Gilău”, a spus Felix Stroe.

Pentru programul de autostrăzi şi variante ocolitoare în regim de autostradă, MT are un buget principal de 1,6 miliarde de lei (cu 300 de milioane de lei mai mult decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei. Adăugând şi fondurile pentru şosele şi drumuri naţionale, „bugetul total al MT destinat sectorului rutier este de 2,7 miliarde de lei, cu 24% mai mult decât bugetul din 2017”, a mai spus Felix Stroe.

Întrebat despre stadiul Autostrăzii Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor a menţionat că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire” pentru a fi scoase la licitaţie, iar tronsoanele 1 şi 5 (capetele) sunt deja în licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”.

În timpul mandatului anterior lui Felix Stroe, ministrul Răzvan Cuc afirmase că până la 1 noiembrie întregul traseu Sibiu-Piteşti va fi în SEAP.

Pentru investiţiile în sectorul feroviar, MT are doar bugetul de bază de 3,4 miliarde de lei, în condiţiile în care pe 2017 nu au fost alocate fonduri bugetare la acest capitol. Nu sunt prevăzute credite de angajament pentru investiţiile în sectorul feroviar.

Pentru investiţiile la Metroul bucureştean, MT are un buget principal de 779 milioane de lei, la care poate adăuga credite de angajament de 5,2 miliarde de lei.

Pentru investiţiile în domeniul naval, suma alocată este de 609 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici