Burduja anunţă semnarea contractului pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doiceşti

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunţat miercuri semnarea contractului dintre RoPower Nuclear şi Fluor Corporation pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doiceşti

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Burduja anunţă semnarea contractului pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doiceşti

Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja

Potrivit ministrului Energiei, contractul a fost semnat miercuri, la Bucureşti, în marja Summitului Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei şi climei (P-TECC).

„Este un pas major pe care România îl face în direcţia realizării acestui proiect, marcând continuarea unei colaborări strategice cu Fluor, o companie cu experienţă globală în proiecte industriale mari.
Proiectul SMR de la Doiceşti vizează construirea primei centrale nucleare cu tehnologie SMR NuScale Power din Europa. Acesta este susţinut atât de guvernele român şi american, cât şi de parteneri internaţionali, inclusiv printr-un grant din partea Agenţiei SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA)”, susţine Sebastian Burduja.

Conform acestuia, investiţia are potenţialul de a transforma România într-un centru global de inovare în domeniul energiei.

„România îşi propune să devină un exemplu pentru alte ţări din regiune, transformând termocentralele pe cărbune în capacităţi de producţie de energie nucleară — oferind energie sigură, curată şi la un preţ competitiv, cu un rol cheie în echilibrarea sistemului energetic naţional”, adaugă ministrul.

El spune că proiectul Doiceşti va crea aproape 200 de locuri de muncă permanente în centrală, 1.500 de locuri de muncă în etapa de construcţie şi 2.300 de locuri de muncă în producţie. Acesta va stimula economia locală şi va contribui şi la formarea şi dezvoltarea profesională a forţei de muncă din România.

„În plus, proiectul va juca un rol crucial în reducerea emisiilor de CO2, ajutând România să evite 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an. Aceasta este o contribuţie esenţială la eforturile noastre de a combate schimbările climatice şi de a asigura un viitor energetic sustenabil”, mai spune Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici