Bursă. Acţionarii Romgaz, chemaţi să voteze delistarea GDR-urilor de la Londra

Consiliul de Administraţie al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 11 septembrie, dată la care aceştia vor vota, printre altele, delistarea GDR-urilor emise de The Bank of New York Mellon, potrivit ZF.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Bursă. Acţionarii Romgaz, chemaţi să voteze delistarea GDR-urilor de la Londra

Bursă. Acţionarii Romgaz, chemaţi să voteze delistarea GDR-urilor de la Londra

Consiliul de Administraţie al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 11 septembrie, dată la care aceştia vor vota, printre altele, delistarea certificatelor globale de depozit (GDR-uri) emise de The Bank of New York Mellon, listate pe Bursa de Valori din Londra.

Astfel, CA-ul companiei de stat ar urma să fie împuternicit pentru „a stabili detaliile delistării GDR-urilor şi ale încetării ulterioare a programului de GDR-uri al S.N.G.N. Romgaz S.A. inclusiv, dar fără a se limita la, stabilirea perioadei pe parcursul căreia deţinătorii de GDR-uri îşi vor putea converti GDR-urile în acţiuni, aspectelor relevante privind vânzarea acţiunilor suport”, conform unui raport publicat la BVB.

Tot pe 11 septembrie, acţionarii producătorului vor vota majorarea de capital social a Depomureş SA – unde Romgaz deţine 40% din acţiuni – cu suma de 45 de milioane de lei prin emiterea a 4,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei pe unitate.

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 42% în ultimele 12 luni, la un preţ de 5,69 lei pe titlu la BVB. Evaluată la 22 de miliarde de lei, compania este controlată în proporţie de 70% de statul român prin Ministerul Energiei.

Romgaz a raportat un profit de 1,2 miliarde lei în primele trei luni din 2024, cu 28% mai mare decât în T1 de anul trecut, şi o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei, în scădere cu 22%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
acţionari,
romgaz,
gdr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici