Bursă. „Cei şapte magnifici“ au făcut răscumpărări de acţiuni de peste 200 mld. dolari în ultimul an

„Cei şapte magnifici“, aşa cum sunt numite cele mai mari companii de tehnologie listate la New York, au realizat răscumpărări de acţiuni proprii în valoare de peste 200 mld. dolari în ultimele patru trimestre, de la iunie 2023 la iunie 2024, potrivit zf.ro, care citează Visual Capitalist.

Urmărește
1329 afișări
Imaginea articolului Bursă. „Cei şapte magnifici“ au făcut răscumpărări de acţiuni de peste 200 mld. dolari în ultimul an

Bursă. „Cei şapte magnifici“ au făcut răscumpărări de acţiuni de peste 200 mld. dolari în ultimul an

Goldman Sachs preconizează că până în 2025 totalul răscumpărărilor de acţiuni din SUA va depăşi 1.000 de miliarde de dolari. Banca de investiţii consideră că această creştere va fi determinată de avansul puternic al câştigurilor companiilor din tehno­logie şi de scăderea ratelor dobân­zilor.

Apple a avut de departe cele mai multe răscumpărări de acţiuni, 83 mld. dolari (2,8% din capitalizare), majorându-şi câştigul diluat pe acţiune de la 1,26 dolari la 1,53 dolari. Pe viitor, Apple a autorizat o sumă suplimentară de 110 mld. dolari pentru răscumpărări, un record în SUA. Consiliul de administraţie spune că răscumpărările sunt în lumina „încrederii lor în viitorul Apple şi a valorii pe care o vedem în acţiunile noastre“.

Pe următoarele locuri se află Alphabet (Google) cu răscumpărări de 63 mld. dolari (2,9% din capita­lizare), Meta Platforms cu 25 mld. dolari (2%), Microsoft cu 20 mld. dolari (0,6%) şi Nvidia cu 17 mld. dolari (0,6%).

Pe de altă parte, nici Amazon, nici Tesla nu au emis răscumpărări de acţiuni în ultimele patru trimestre. Directorul financiar al Amazon, Brian Olsavsky, a subliniat recent strategia companiei de reinvestire în afaceri. El spune că Amazon se concentrează pe reducerea datoriilor şi pe construirea de centre de date pentru a profita de AI.

Răscumpărările de acţiuni sunt atunci când o societate îşi cumpără propriile acţiuni de pe piaţă pentru a reduce numărul de acţiuni disponibile la tranzacţionare. Companiile pot alege să răscumpere acţiuni pentru a returna valoare acţionarilor. În plus, numărul mai mic de acţiuni disponibile îmbunătăţeşte câştigul pe acţiune şi poate duce la creşterea preţului acţiunilor. Răscumpărările pot fi însoţite şi de riscuri, cu ar fi utilizarea de lichidităţi care, în caz contrar, ar fi fost utilizate pentru investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici