Bursa de la Bucureşti coboară luni cu 0,4%

Bursa de Valori Bucureşti a scăzut cu 0,4% luni prin prisma indicelui de referinţă BET, ajuns la 18.588,3 puncte, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti coboară luni cu 0,4%

Bursa de la Bucureşti coboară luni cu 0,4%

Vinerea trecută, benchmark-ul a pus capăt unei serii de maxime istorice, pe fondul volatilităţii generate în piaţă de blocajul informatic mondial, provocat de o actualizare de securitate a companiei CrowdStrike.

În afară de BETAeRO, pe plus cu 0,42%, toţi indicii de la BVB au încheiat pe minus prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, de la 0,08% pe BET-NG% la 0,27% pentru BET-XT şi 0,43% în cazul ROTX.

Din structura BET, de remarcat dinamicile afişate de Banca Transilvania (-1,9%), Transgaz (-0,6%), MedLife (-0,5%), Nuclearelectrica (-0,4%), BRD – Groupe Société Générale (1,1%), Purcari (1,1%) şi Transelectrica (1%). Lichiditatea tuturor instrumentelor financiare a fost de 61,5 milioane de lei, conform bvb.ro.

În afara ţării, marile burse afişau creşteri în prima şedinţă de după anunţul preşedintelui american Joe Biden, conform căruia liderul de la Casa Albă se retrage din cursa pentru un nou mandat, propunând-o în locul său pe actuala vicepreşedintă Kamala Harris. Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 5 noiembrie.

Indicele paneuropean Stoxx 600 se aprecia cu 1% spre finele şedinţei de luni, în timp ce, la Londra, FTSE 100 creştea cu 0,6%. În Germania, DAX urca cu 1,3%, iar indicele francez se aprecia cu 1,2%, la fel ca FTSE-MIB de la Milano. Pe Wall Street, creşterile erau cuprinse între 0,3% pe Dow Jones Industrial Average şi 1,3% pentru Nasdaq Composite.

„Democraţii au vegheat asupra unei creşteri economice puternice în SUA şi asupra unor niveluri record pentru acţiunile americane, în special pentru giganţii tehnologici. Cu toate acestea, politicile lui Joe Biden au crescut şi deficitul, ceea ce ar putea afecta, în cele din urmă, perspectivele economice ale ţării”, reiese dintr-o analiză a platformei de tranzacţionare XTB România.

La mai puţin de patru luni până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, cel mai mare risc constă în apariţia unui rival din partea democraţilor care să concureze cu Harris, provocând tensiuni interne în cadrul partidului, scriu analiştii.

„În această etapă, evenimentul pare a fi unul puţin probabil, dar după un an plin de răsturnări politice, nu poate fi exclus nimic”, adaugă reprezentanţii XTB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici