Îndicii BVB sunt în continuare pe minus, dar scăderile s-au temperat în a doua parte a zilei. Indicele BET, spre exemplu, a coborât continuu, de la peste 8.000 de puncte în jurul orei 11.00 la mai puţin de 7.850 de puncte la ora 16.00, revenind apoi la 8.000 de puncte spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare. Ca medie, BET este în scădere cu 2,1% faţă de nivelul din ziua anterioară.
În SUA, pieţele şi-au revenit uşor după o deschidere trepidantă care a urmat unor zile de pierderi semnificative. Atât S&P 500, cât şi Dow Jones au scăzut cu mai mult de 4 procente luni, consemnând cea mai mare scădere din august 2011. Traderii pun aceste evoluţii pe seama creşterii ratelor dobânzilor din SUA şi scăderii concomitente a randamentor obligaţiunilor guvernamentale.
Cei trei indici principali ai Bursei de la New York au scăzut cu până la 2% imediat după deschidere, dar s-au mutat ulterior în teritoriul pozitiv.
„Scăderea zilnică de 3% sau mai mult a creat o oportunitate de cumpărare pentru investitori”, a declarat un trader citat de presa internaţională.
În România, traderii contactaţi de MEDIAFAX au spus că sistemele de tranzacţionare automată ale caselor de brokeraj din SUA fuseseră setate să vândă când volatilitatea creşte, astfel că s-a pornit un val de închideri de poziţii. În plus, majorările de dobânzi au descurajat investiţiile riscante, şi astfel s-a declanşat criza de pe bursele globale.