Bursa se repune pe picioare. Recuperare la BVB, după scăderea de 3,6% de luni

Recuperare la Bursa de Valori în debutul şedinţei de marţi, după scăderea de 3,6% de luni: indicele BET creşte cu 1,2%, relatează Ziarul Financiar.

Urmărește
278 afișări
Imaginea articolului Bursa se repune pe picioare. Recuperare la BVB, după scăderea de 3,6% de luni

Bursa se repune pe picioare. Recuperare la BVB, după scăderea de 3,6% de luni

Indicele principal BET se apreciază cu 2,2%. Toate cele 20 de acţiuni sunt pe plus: MedLife creşte cu 6,2%, Purcari 5%, Digi, Petrom şi One United aproape 4%, Banca Transilvania şi Romgaz 2%.

Indicele BET al celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni, de referinţă pentru evoluţia Bursei de Valori Bucureşti, a recuperat în primele minute ale şedinţei de marţi o parte a scăderilor abrupte de luni, arată datele agregate de ZF.

La ora redactării acestei ştiri nicio acţiune din cele 20 ale indicelui nu este pe minus. Creşterile sunt de la 4,2% pentru One United, 4% Purcari, 3,4% MedLife la 3,25% Fondul Proprietatea, 1,2% Transelectrica, 0,6% Transport Trade Services, 0,4% Aquila.

Pe de altă parte dinamica recuperărilor de la începutul şedinţei de marţi de pe bursele la nivel mondial este dată de Bursa de Valori din Japonia, de acolo de unde de altfel a şi început valul de scăderi dat de majorarea dobânzii cheie. Valul de scădere a fost amplificat şi de înrăutăţirea condiţiilor economice din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.

Acţiunile japoneze au crescut cu 10-12% după prăbuşirea de 12% de luni, pieţele europene se pregătesc să deschidă pe verde în timp ce peste Ocean indicii futures indică pentru moment o deschidere pozitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursă,
bet,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici