Câciu: Salariul mediu net a depăşit 1000 euro/lună

Salariul mediu net a depăşit 1000 euro/lună, ajungând la 1043 eur în valoare nominală, spune ministrul Investiţiilor, Adrian Câciu.

235 afișări
Imaginea articolului Câciu: Salariul mediu net a depăşit 1000 euro/lună

Câciu: Salariul mediu net a depăşit 1000 euro/lună

„Aşa cum spuneam la începutul anului, salariul mediu net de peste 1000 euro va deveni normalitate în 2024. Iată că cifrele de la Institutul Naţional de Statistica ne confirmă acest lucru:
Salariul mediu net a depăşit 1000 euro/lună, ajungând la 1043 eur în valoare nominală”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, este „momentul ca nivelul median al salariilor angajaţilor români să se ridice şi el iar mijlocul scalei salariale să fie cât mai apropiat de media generală pe ţară! Toată lumea a înţeles că, dacă dorim dezvoltare, avem nevoie de forţă de muncă bine calificată şi bine plătită!”.

Câştigul salarial mediu brut a fost, în luna martie, 8.502 lei, cu 512 lei (+6,4%) mai mare decât în luna februarie 2024, arată datele publicate miercuri de INS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici