- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camerele de comerţ judeţene vor reducerea cotei unice, eliminarea TVA de 24% şi noi credite externe
Camerele de comerţ judeţene propun Guvernului reducerea cotei unice de impozitare, renunţarea la TVA de 24% şi contractarea de noi împrumuturi externe, pentru stimularea reluării creşterii economice.
Camerele de comerţ judeţene vor reducerea cotei unice, eliminarea TVA de 24% şi noi credite externe (Imagine: Mediafax Foto)
Setul de măsuri anticriză cuprinde, de asemenea, scutirea de plata impozitului pe profit a firmelor nou înfiinţate (pe perioade de şase luni pentru activităţile de comerţ, de un an pentru activităţile de servicii şi de doi ani pentru producţia industrială şi construcţii), scutirea de plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioadă de 2-3 ani şi eliminarea de urgenţă a impozitului minim obligatoriu.
În plus, camerele de comerţ cer plata imediată a datoriilor statului la firme private şi compensarea restanţelor instituţiilor publice şi societăţilor de stat către firmele private cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
"Aceste măsuri au ca obiectiv relansarea creşterii economice, impulsionarea iniţiativelor antreprenoriale şi stimularea exporturilor", se precizează în comunicat.
Totodată, camerele de comerţ propun elaborarea unui program naţional de reconversie şi calificare/recalificare profesională şi stimulare a antreprenoriatului, pentru şomeri şi pentru bugetarii care urmează să fie disponibilizaţi, relansarea programului de investiţii guvernamentale şi de cofinanţare a proiectelor în vederea atragerii de fonduri structurale UE, precum şi stimularea exporturilor româneşti pentru produsele care au cel mult 30% componente provenind din import (materie primă, materiale, etc).
Programul anticriză este completat de renegocierea contractului de împrumut cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană în sensul obţinerii de împrumuturi suplimentare menite să stimuleze reluarea creşterii economice, desfinţarea Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă şi preluarea atribuţiilor acestora de organizaţii neguvernamentale, precum şi reducerea angajaţilor din ministere la 50% şi desfinţarea mai multor agenţii naţionale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.