- Home
- Economic
- BRUXELLES, (05.03.2014, 14:55)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE avertizează: Italia are probleme economice, iar Franţa va rata ţinta de deficit bugetar
Comisia Europeană (CE) a plasat Italia pe lista statelor monitorizate pentru dezechilibre economice, din cauza îndatorării ridicate a statului şi competitivităţii scăzute, şi a avertizat Franţa că va rata ţinta de deficit bugetar dacă nu ia măsuri.
Urmărește
271 afișări
CE avertizează: Italia are probleme economice, iar Franţa va rata ţinta de deficit bugetar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Executivul UE a analizat economiile a 17 state UE despre care consideră că sunt afectate de dezechilibre economice.
Regulile UE prevăd că dacă dezechilibrele sunt considerate excesive într-o ţară, aceasta trebuie să adopte măsuri de remediere a situaţiei suab supravegherea Comisiei sau riscă să fie amendată, scrie Reuters.
Comisia a arătat, miercuri, că Belgia, Bulgaria, Germania, Irlanda, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Ungaria, Olanda, Slovenia, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie se confruntă cu dezechilibre economice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Problemele sunt, însă, excesive în Croaţia, Italia şi Slovenia, a avertizat executivul comunitar. Comisia va monitoriza cu atenţie economiile acestor state, pentru a se asigura că implementează reformele recomandate de miniştrii de Finanţe ai statelor din UE.
"Italia trebuie să adopte măsuri în privinţa îndatorării publice foarte ridicate şi a competitivităţii externe slabe. Este deosebit de importantă nevoia unor acţiuni decisive pentru reducerea riscurilor privind funcţionarea economiei Italiei şi a celei a zonei euro, având în vedere dimensiunea economiei italiene", a afirmat Comisia.
Până în prezent, eforturile Italiei nu au fost suficiente, afirmă executivul comunitar.
Franţa a obţinut anul trecut prelungirea cu doi ani a termenului pentru reducerea deficitului bugetar în limita UE de 3% din PIB, însă nu-şi respectă promisiunile privind consolidarea finanţelor, a avertizat CE.
"Franţa va rata probabil ţinta de deficit bugetar şi pe cea de ajustare structurală în intervalul de timp analizat", se arată în raport.
Competitivitatea Franţei este, de asemenea, redusă.
Germania a fost inclusă între statele cu dezechilibre economice din cauza excedentului contului curent, însă situaţia nu este atât de gravă astfel încât cea mai mare economie europeană să fie plasată sub monitorizarea Comsiei.
Excedentul contului curent al Germaniei se situează peste 6% din PIB încă din 2007.
Spania a ieşit de pe listat statelor monitorizate, unde a fost inclusă anul trecut, însă riscurile nu au dispărut în totalitate, a arătat Comisia.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe