Ceasuri exclusiviste mai scumpe decât unele maşini sau garsoniere, scoate la licitaţie

  • O colecţie de 90 de ceasuri exclusiviste este scoasă la licitaţie la Artmark.
  • Unele ceasuri sunt mai scumpe decât maşinile oferite la aceeaşi licitaţie.
  • Cea mai scumpă piesă a licitaţiei este ceasul Patek Philippe Annual Calendar, care porneşte de la un preţ de 32.000 de euro.
Urmărește
1001 afișări
Imaginea articolului Ceasuri exclusiviste mai scumpe decât unele maşini sau garsoniere, scoate la licitaţie

Ceasuri exclusiviste mai scumpe decât unele maşini sau garsoniere, scoate la licitaţie

Sunt scoase la vânzare ceasuri exclusiviste care depăşesc cu câteva zeci de mii de euro valoarea unor maşini de colecţie.

Cea mai scumpă piesă a licitaţiei de joi, 11 noiembrie, este ceasul Patek Philippe Annual Calendar, care porneşte de la un preţ de 32.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 57.000 de euro şi faţă de „bijuteria” albastră pe patru roţi Ford Thunderbird, ce are un preţ de pornire de 11.000 de euro, scoasă la vânzare în cadrul aceluiaşi eveniment.

Rara piesă din aur alb, destinată bărbaţilor, inovează lumea orologeriei prin funcţia de Calendar Anual. Ceasul cu numărul de referinţă 5035 a fost ulterior încoronat drept „Watch of the Year” în anul lansării sale. Pe lângă calităţile sale estetice şi tehnice, Calendarul Anual a oferit o complicaţie care a fost considerată „utilă”, uşor de utilizat şi complet nouă în lumea orologeriei. Din 2005 până în 2008, mecanismul Calendarului Anual a fost inclus în trei ceasuri Patek Philippe Advanced Research, prezentând câteva inovaţii tehnologice noi.

Se tranzacţionează în piaţă cu preţuri de până la 53.000 de euro, iar în licitaţie ceasul Rolex Yacht-Master, din aur, are un preţ de pornire de doar 22.500 de euro, raportat la preţul de pornire de 10.000 de euro pe care îl are maşina sport a Americii, Corvette C5, care se scoate la vânzare pe 11 noiembrie.

Rolex Yacht-Master este primul ceas care are o funcţie de numărătoare inversă programabilă cu memorie mecanică, dând posibilitatea programării unei numărători inverse de la 0 la 10 minute, iar în timpul secvenţelor de pornire, acesta poate fi sincronizat cu numărătoarea inversă oficială. Această nouă complicaţie este moştenirea întregului know-how în domeniul ceasurilor Rolex.

Un alt exemplar impresionant este şi ceasul Rolex Sky-Dweller din aur roz. Piesa a fost realizată în 2018 şi are un preţ de pornire de 21.000 de euro, raportat la un preţ de listă de 43.500 de euro şi faţă de preţul de pornire de 9.000 de euro al maşinii de colecţii Ford Mustang din 1966.

Rolex Sky-Dweller combină un afişaj dublu de fus orar, pe cât de intuitiv de citit, pe atât de simplu de utilizat, cu un calendar anual deosebit de fiabil şi inovator, care afişează automat data corectă pe tot parcursul anului – având nevoie de o singură ajustare pe an.

Impresionanta colecţie de 90 de ceasuri se poate cumpăra, în licitaţie, plecând de la preţuri de pornire reprezentând 20-30% din valoarea de listă.

Ceasurile sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare.

La licitaţie se va putea participa doar online, fie înregistrând pe artmark.ro o ofertă scrisă prealabilă, fie deschizând un cont online şi participând la licitaţie online prin platforma Artmark Live.

Ceasurile de colecţie pot fi probate la Palatul Cesianu-Racoviţă, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ceasuri,
licitaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici