- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.10.2024, 07:06)
- Miruna Diaconu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei care îşi închiriază apartamentul au ajuns să facă concurenţă hotelurilor cu sute de camere
- Hoteluri versus apartamentele Airbnb.
- Cei care îşi închiriază apartamentul unor turişti au ajuns să facă concurenţă hotelurilor cu sute de camere.
- Apartamentele Airbnb pot obţine o clasificare cu doar patru acte, în timp ce hotelurile au nevoie de 14 avize de la diferite instituţii, potrivit ZF.
Urmărește
1760 afișări
Cei care îşi închiriază apartamentul au ajuns să facă concurenţă hotelurilor cu sute de camere
Pentru a porni un hotel, pe lângă banii necesari, este nevoie de obţinerea a 14 avize şi certificate. Pentru a primi clasificare de la Ministerul Turismului ca să închiriezi propriul apartament în regim hotelier, trebuie să îţi convingi vecinii să îşi dea acordul pentru această activitate.
De la creşterea semnificativă a numărului de apartamente listate pe platformele online, hotelierii au semnalat o concurenţă neloială făcută de aceste camere şi apartamente, care nu doar că nu plătesc taxe şi impozite, dar nici nu au un nivel de costuri asemănător cu al marilor hoteluri. Cu toate acestea, apartamentele cer, în unele cazuri, acelaşi preţ pentru o noapte de cazare ca la un hotel de trei sau patru stele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Orice proprietar de apartament îşi poate lista proprietatea pe Airbnb, fără să fie nevoit să primească niciun aviz sau să plătească vreo taxă. Dacă vor însă să activeze în legalitate, există o lege destinată acestor apartamente. Astfel, persoanele fizice îşi pot clasifica apartamentul cu doar câteva acte, anume actul de proprietate, o cerere standardizată, copia actului de identitate şi acordul asociaţiei de proprietati şi acordul proprietarilor cu care persoana fizică are pereţi comuni. Mai mult, singura contribuţie pe care aceşti proprietari o plătesc la stat este 10% din veniturile obţinute din activitatea de închiriere pe un an. Statul însă nu a impus nicio formă de control asupra acestor apartamente, ci se bazează pe spiritul civic al cetăţenilor care vor sesiza ANAF.
Fenomenul Airbnb a luat amploare în ultimii ani, în alte ţări ieşind deja de sub control, motiv pentru care autorităţile au fost nevoite să impună restricţii pentru limitarea acestui fenomen.
Pe site-ul Ministerului Turismului, într-un document Excel cu lista tuturor unităţilor de cazare clasificate, apar 13.000 de apartamente şi camere clasificate, ale căror proprietari sunt atât persoane fizice, care nu au o societate prin care controlează această activitate, cât şi persoane juridice. Dintre cele 13.000 de apartamente, nici măcar jumătate nu raportează numărul de turişti, iar Ministerul Turismului nu ştie exact câţi turişti primesc aceste apartamente.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe