- Home
- Economic
- TEL AVIV, (10.02.2016, 12:48)
- Emil Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei mai mulţi turişti străini în România ar putea proveni din Israel, începând cu anul viitor
Cei mai mulţi turişti străini în România ar putea proveni începând cu anul viitor din Israel, după ce Germania a dominat în ultimii ani topul ţărilor generatoare de incoming pentru piaţă românească.
Urmărește
1713 afișări
Cei mai mulţi turişti străini în România ar putea proveni din Israel, începând cu anul viitor
Anul trecut, numărul turiştilor din Israel a crescut cu 60%, la aproape 220.000 de persoane, astfel că statul din Orientul Mijlociu a urcat o poziţie, pe locul doi, în topul ţărilor care aduc turişti pe piaţă locală.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, pune evoluţia pe seama relaţiilor istorice dintre România şi Israel, promovării pieţei locale şi lansării mai multor zboruri charter.
"Pe termen lung a contat relaţia foarte bună, fără întrerupere, între cele două state. Populaţiile recunosc aceste afinităţi şi cei din Israel nu uită că noi am rămas lângă ei în momente când alte ţări s-au retras. Este important totodată că România s-a afirmat în ultimii ani, s-a promovat cu brandul de ţară şi s-au făcut investiţii semnificative. Pe termen mediu scurt, incomingul a fost stimulat de faptul că tour-operatori din Israel şi-au asumat riscul să facă chartere, sesizand oportunităţile şi dorinţele turistului israelian, care circulă foarte mult şi tot timpul anului", a declarat şeful ANT, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu s-a plimbat în avioanele închiriate de Nordis. Documentele au apărut astăzi în presă
-
Scholz îi spune „nein” lui Zelenski: Germania nu va livra Ucrainei rachete Taurus, în ciuda deciziei SUA
-
Veşti bune pentru şoferi. Se deschide un nou tronson de 31 de kilometri din Autostrada Moldova
-
O ţară din UE interzice mamele surogat. Ce sancţiuni ar putea primi cei care nu se conformează
De alfel, numărul israelienilor care vizitează România a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 96.600 în 2013 la 139.400 un an mai târziu şi aproape 220.000 în 2015.
"Mă aştept că într-un an sau doi să fie piaţa numărul unu generatoare de incoming în România, facilitată de aceste chartere. Depinde însă şi de noi. Orice guvern trebuie să facă din turism o prioritate strategică", a spus Anca Pavel Nedea.
Ea a arătat, de asemenea, că România poate profită de un context cu care nu se mai întâlni curând.
"În primul rând este stabilitate, o siguranţă pe care alte ţări din regiune nu o mai au. În plus, Romania poziţionată strategic, la intersecţia unor culturi care pot genera circulaţie turistică. Este ferită de valul de imigranţi şi a ajuns la o maturitate a produsului turistic oferit, având şi produse cunoscute, ca Transilvania sau Maramureş", a completat Nedea.
Turiştilor israelieni le plac viaţă de noapte, cazinourile, litoralul, Delta Dunării şi Transilvania, a spus ea.
Şeful ANT se aşteaptă pentru următorii ani, de asemenea, la creşteri semnificative ale numărului de turişti din Rusia şi China.
În perioada 9-10 februarie are loc la Tel Aviv Târgul Internaţional de Turism pentru Piaţa Mediteraneeană (IMTM), România fiind prezentă cu un stand unde expun 22 de companii, asociaţii şi consilii judeţene.
La târg, Nedea s-a întâlnit cu ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, şi le-a prezentat într-o conferinţă tour-operatorilor şi turiştilor israelieni oferta turistică locală.
Numărul turiştilor străini a crescut anul trecut cu 17%, la 2,2 milioane, mult sub cel al turiştilor români - 9,9 milioane, cu un plus tot de 17% faţă de 2014.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cei mai mulţi străini au provenit din Germania (266.900), Israel (219.300), Italia (211.200), Franţa (134.500) şi SUA (130.200). În 2014, topul era condus tot de Germania (234.451), urmată de Italia (184.514) şi Israel (139.425).
Citește pe alephnews.ro: Ungaria critică decizia lui Biden de a-i permite Ucrainei să atace Rusia cu arme americane. Szijjártó: „E un ultim atac asupra noii realități”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin a avertizat că va ataca NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia Administrației Biden
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul a rămas fără jumătate
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Marian Vanghelie scapă de condamnarea de 11 ani. Magistrații au amânat procesul pentru 7 februarie 2025. Faptele se prescriu pe 17 decembrie 2024
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe