- Home
- Economic
- NEW YORK, (08.06.2015, 12:32)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai mari 16 bănci din lume au plătit pentru litigii 306 miliarde dolari, din 2010
Cele mai mari 16 bănci din lume, între care Bank of America, HSBC şi Deutsche Bank, au plătit pentru litigii peste 200 miliarde de lire sterline (306 miliarde dolari), din 2010, potrivit unui studiu care contrazice opinia că băncile au depăşit cea mai dificilă perioadă a despăgubirilor post-criză.
Urmărește
238 afișări
Cele mai mari 16 bănci din lume au plătit pentru litigii 306 miliarde dolari, din 2010 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Studiul anual realizat de CCP Research Foundation din Marea Britanie foloseşte la evaluarea acestor costuri datele autorităţilor de reglementare, rapoarte financiare anuale ale instituţiilor financiare şi alte date publice, relatează Financial Times.
În cel mai recent raport al CCP Research Foundation, care analizează date pentru perioada 2010-2014, costul total al amenzilor, acordurilor de închidere a litigiilor şi al provizioanelor, este evaluat la 205,6 miliarde de lire sterline, fiind în creştere cu aproape o cincime faţă de anul precedent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În pofida acestei tendinţe de creştere, mulţi directori de bănci se poartă ca şi cum acestea ar fi costuri cu caracter excepţional generate de probleme legale, a declarat Chris Steares, director de cercetări la fundaţie. El a arătat că într-o serie de acorduri pentru închiderea investigaţiilor legate de manipularea valutelor se arată că abuzurile au continuat până în 2013.
"Dacă întrebi băncile despre riscurile pentru reputaţia lor, vor spune că situaţia trebuie să se schimbe. Dar în condiţiile în care costurile legate de practicile băncilor continuă de la an la an, apare întrebarea dacă aceste practici se schimbă în bine", a spus Steares.
Unii politicieni din Statele Unite şi Marea Britanie au încercat să pună capăt anilor de reglementare excesivă, taxe şi amenzi, considerând că autorităţile de reglementare trebuie să reducă presiunea asupra băncilor.
Unii directori de instituţii financiare au semnalat la rândul lor că cheltuielile au început să scadă, în special după închiderea investigaţiilor referitoare la neregulile legate de tranzacţiile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci. Directorul financiar al Bank of America, Bruce Thompson, a subliniat în raportul trimestrial scăderea costurilor legale.
Multe investigaţii sunt încă în desfăşurare, iar unele afectează divizii bancare care până acum au scăpat de amenzi mari.
JPMorgan Chase a anunţat în februarie că la sfârşitul anului trecut banca era implicată în cel puţin 20 de litigii, inclusiv o investigaţie a Departamentului de Justiţie dacă a cumpărat credite auto evaluate în funcţie de etnia împrumutaţilor.
Cele 16 bănci incluse în studiu sunt Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Lloyds Banking Group, National Australia Bank, Royal Bank of Scotland, Santander, Standard Chartered, Societe Generale şi UBS.
Dintre acestea, Bank of America a înregistrat în perioada 2010-2014 cele mai mari costuri pentru litigii, 64,05 miliarde lire sterline, urmată de JPMorgan Chase (32,91 miliarde lire), Lloyds Banking Group (15,62 miliarde lire), Citigroup (14,75 miliarde lire) şi Barclays (12,19 miliarde lire).
Între celelalte bănci amendate, Deutsche Bank a plătit 9,37 miliarde lire, HSBC 8,9 miliarde lire, BNP Paribas 7,76 miliarde lire, Credit Suisse 5,85 miliarde lire, iar UBS 5,41 miliarde lire.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe