- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai puternice ţări din lume în 2050. Cine va conduce economia globală
Dacă întrebi azi pe cineva care sunt cele mai puternice economii din lume ţi se va răspunde fie Statele Unite, fie China sau Germania. Însă care sunt ţările ale căror economii vor conduce lumea în viitor? Firma de consultanţă PwC şi-a pus această întrebare şi a stabilit că aceste 32 de ţări vor avea cele mai puternice economii în 2050.
Cele mai puternice ţări din lume în 2050. Cine va conduce economia globală (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Până în 2050 lumea nu va mai fi aşa cum o ştim în prezent, peisajul atât economic, cât şi cel real se va schimba dramatic, srie The Independent.
Raportul PwC, intitulat "The long view: how will the global economic order change by 2050?" a clasificat 32 de ţări în funcţie de PIB-ul prognozat în 2050, calculat la paritatea puterii de cumpărare (PPS - metodă prin care se calculează o rată de schimb alternativă între monedele a două ţări, pentru a compara nivelul de dezvoltare).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Cu excepţia Statelor Unite, multe dintre economiile mari din prezent, precum Japonia şi Germania, au scăzut câteva locuri în clasament, înlocuite de ţări precum India sau Indonezia.
"Statele Unite şi Europa vor pierde constant teren comparativ cu China şi India", subliniază raportul, anticipând că, în 2050, cota Chinei ar urma să crească la 20% din economia globală, cea a SUA va scădea de la 16% la 12%, cea a Uniunii Europene va coborî de la 15% la 9%, în timp ce a Indiei va urca de la 7% la 15%”.
Clasamentul general (sumele exprimate în dolari):
1. China - 58,499 trilioane
2. India - 44,128 trilioane
3. Statele Unite - 34,120 trilioane
Citeşte restul clasamentului pe Business Magazin.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO