- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.06.2014, 18:02)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci dintre cei şase membri ai Consiliului de Administraţie al Poştei Române au fost revocaţi - surse
Ministerul pentru Societatea Informaţională a revocat vineri, în AGA, cinci din cei şase membri ai Consiliului de Administraţie al Poştei, pentru că au aprobat un act adiţional la contractul colectiv de muncă prin care vor fi majorate salariile, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.
Urmărește
2177 afișări
Cinci dintre cei şase membri ai Consiliului de Administraţie al Poştei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"A rămas doar reprezentantul Fondului Proprietatea şi a fost demisă partea CA-ului care a aprobat actul adiţional la contractul colectiv de muncă prin care s-au majorat salariile. A fost numit un Consiliu de Administraţie provizoriu din care, pe lângă reprezentantul FP, fac parte printre alţii Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB - n.r.) şi Dante Stein (fost consilier al premierului Ponta - n.r.). Preşedintele noului Consiliu va fi ales într-o primă şedinţă de CA", au afirmat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Astfel, au fost revocaţi Adrian Apolzan (preşedinte CA), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stănesc, iar reprezentantul Fondului Proprietatea Adrian Cighi se regăseşte în noua componenţă a Consiliului.
Anterior, surse au declarat pentru MEDIAFAX că directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, i-a fost propus postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Poşta Română.
Managementul Poştei Române şi sindicatul au încheiat în urmă cu aproape două săptămâni un protocol care prevede o creştere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare condiţionată de creşterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget şi de procesul de normare a activităţii, astfel că protestele salariaţilor au încetat.
Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 1 octombrie.
De asemenea, protocolul vizează angajarea de salariaţi pe posturile vacante, conform rezultatelor normării în curs de desfăşurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei. Măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR, cât şi de reprezentanţii sindicatului.
Creşterile salariale vor fi operate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară.
Poşta Română este de şase luni pe profit, iar profitul operaţional pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei.
Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi şi 27.305 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.
Poşta avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011, potrivit datelor din bilanţul Poştei.
În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cristea: La Poştă există un management defectuos ca mod de comunicare. Singura soluţie - privatizarea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe