Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, de la 3300 de lei la 3700 de lei brut. Măsura, un pas mai aproape de salariul minim european

  • Guvernul creşte, joi, salariul minim pentru a ne apropia de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie.
  • „Facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european”, spune premierul Marcel Ciolacu.
1456 afișări
Imaginea articolului Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, de la 3300 de lei la 3700 de lei brut. Măsura, un pas mai aproape de salariul minim european

Ciolacu: Creştem salariul minim de la 1 iulie, un pas pentru a ne apropia de salariul minim european

„Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate”, afirmă Marcel Ciolacu.

El precizează că, practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună.

„Astfel, facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici