Ciolacu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este o ordonanţă a austerităţii

Marcel Ciolacu a declarat că noua ordonanţă privind măsurile fiscal-bugetare nu este un act de austeritate, ci una care introduce facilităţi fiscale şi bonificaţii pentru contribuabili.

Urmărește
2041 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este o ordonanţă a austerităţii

Ciolacu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este o ordonanţă a austerităţii

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Marcel Ciolacu a atins subiectul ordonanţei privind măsurile fiscal-bugetare, despre care a menţionat că nu reprezintă un act de austeritate, ci, dimpotrivă, ar introduce o serie de facilităţi şi bonificaţii menite să sprijine contribuabilii.

„Nu este o ordonanţă a austerităţii!", a declarat Ciolacu, adăugând că ordonanţa include măsuri de anulare a restanţelor la buget atât pentru firme, cât şi pentru persoane fizice, însă doar în condiţiile respectării unor criterii stricte privind plată a datoriilor.

Premierul a mai anunţat, de asemenea, introducerea în premieră a unor bonificaţii pentru contribuabilii care şi-au achitat la timp taxele şi impozitele. „Venim şi cu bonificaţii pentru contribuabilii corecţi, cu taxele la zi", a afirmat Ciolacu.

Potrivit premierului, Guvernul s-a consultat cu mediul de afaceri în crearea acestei ordonanţe şi a adăugat că dialogul cu reprezentanţii acestui sector va continua.

„O altă prioritate a ordonanţei este să susţinem investiţiile autorităţilor locale. Le permitem să redistribuie credite bugetare pentru a-şi asigura finanţările necesare. Le majorăm plafonul de contractare a împrumuturilor de la 1 miliard la 2 miliarde lei. Iar la proiectele de transport feroviar şi metrou, le permitem să încheie contracte adiţionale ce includ finanţare prin euroobligaţiuni verzi”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici