- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.05.2015, 14:23)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe
Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar drumul până la creşterea numărului de reuşite este lung şi uneori e nevoie de psiholog, întrucât antreprenorii nu acceptă ideea că trebuie să cedeze din control şi să apeleze la serviciile unui consultant, potrivit lui Andrei Cionca, CEO CITR Group.
Urmărește
184 afișări
Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe (Imagine: Shutterstock)
"84% din companiile în insolvenţă nu au active sau activitate. Legea nouă oferă un cadru mult mai bun, reglementează mai bine restructurarea unei companii. Pe de altă parte, restructurarea ţine prea puţin de lege: până la creşterea numărului de reuşite este un drum lung. De multe ori am ar fi nevoie de un psiholog, atunci când discutăm cu acţionarii care nu înteleg de ce trebuie să ajungă minoritari, sau cu reprezenţantii creditorilor", a afirmat Cionca, la conferinţa Restructurarea - o masură de însanatoşire a afacerii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
El a arătat că problemele cele mai mari, pentru care ar fi nevoie de psiholog, sunt atunci cand antreprenorii nu acceptă ideea că trebuie să cedeze din control şi să apeleze la serviciile unui consultant.
Astfel, între disponibilitate şi a preda efectiv din controlul afacerii, în cadrul procesului de reorganizare, este un pas mare în cultura antreprenorială din România, a punctat Cionca.
Din cele aproximativ 20.000 de companii din România care intră anual în insolvenţă, 84% sunt fără activitate sau active, doar 16% fiind relevante.
Cionca a mai spus că scăderea numărului de insolvenţe este un indicator cantitativ, neconcludent pentru starea economiei naţionale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe