Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe

Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar drumul până la creşterea numărului de reuşite este lung şi uneori e nevoie de psiholog, întrucât antreprenorii nu acceptă ideea că trebuie să cedeze din control şi să apeleze la serviciile unui consultant, potrivit lui Andrei Cionca, CEO CITR Group.

Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe

Cionca: Noua lege a insolvenţei oferă un cadru bun, dar creşterea numărului de reuşite este departe (Imagine: Shutterstock)

"84% din companiile în insolvenţă nu au active sau activitate. Legea nouă oferă un cadru mult mai bun, reglementează mai bine restructurarea unei companii. Pe de altă parte, restructurarea ţine prea puţin de lege: până la creşterea numărului de reuşite este un drum lung. De multe ori am ar fi nevoie de un psiholog, atunci când discutăm cu acţionarii care nu înteleg de ce trebuie să ajungă minoritari, sau cu reprezenţantii creditorilor", a afirmat Cionca, la conferinţa Restructurarea - o masură de însanatoşire a afacerii.

El a arătat că problemele cele mai mari, pentru care ar fi nevoie de psiholog, sunt atunci cand antreprenorii nu acceptă ideea că trebuie să cedeze din control şi să apeleze la serviciile unui consultant.

Astfel, între disponibilitate şi a preda efectiv din controlul afacerii, în cadrul procesului de reorganizare, este un pas mare în cultura antreprenorială din România, a punctat Cionca.

Din cele aproximativ 20.000 de companii din România care intră anual în insolvenţă, 84% sunt fără activitate sau active, doar 16% fiind relevante.

Cionca a mai spus că scăderea numărului de insolvenţe este un indicator cantitativ, neconcludent pentru starea economiei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici