- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.01.2013, 12:02)
- Ovidiu Tempea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cofinanţarea proiectelor din fonduri UE va reveni la 15% din martie, când expiră acordul cu Comisia Europeană
Cofinanţarea proiectelor din fonduri UE va reveni la de la 5% la 15%, de la finele lunii martie, atunci când expiră acordul cu Comisia Europeană, care formal nu îl va prelungi până în iunie, aşa cum a acceptat Fondul Monetar Internaţional, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer.
Urmărește
1021 afișări
Cofinanţarea proiectelor din fonduri UE va reveni la 15% din martie, când expiră acordul cu Comisia Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cofinanţarea va urca de la 5 la 15% la finele lunii martie, cânde expiră acordul cu Comisia Europeană", a spus de Vrijer, răspunzând la o întrebare.
Pe parcursul acordului cu Comisia Europeană, România a beneficiat de o derogare, obţinută de fosta guvernare, care permitea ca proiectele publice finanţate din fonduri UE să fie cofinanţate în proporţie de 5%, şi nu 15%, cum este stabilit în mod uzual.
Guvernul a solicitat FMI prelungirea cu trei luni a înţelegerii care expira în martie şi s-a angajat să ia măsuri de recuperare a întârzierilor în privatizare şi reforme structurale, dar CE a decis să închidă formal acordul în martie, aşa cum era stabilit, dar să participe la următoarea evaluare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
De Vrijer a declarat că un nou acord cu FMI nu se va putea încheia fără a fi semnată şi o înţelegere cu Comisia Euroepeană, întrucât România este parte a Uniunii Europene.
Şeful misiunii FMI a precizat că este încă posibil să se încheie o nouă înţelegere, mai ales în funcţie de cum se va finaliza actualul acord, dar şi în funcţie de angajamentul Guvernului de a continua reformele structurale şi de a menţine o politică fiscală prudentă.
Rata de absorbţie reală a fondurilor structurale şi de coeziune, raportată la plăţile efectuate de Comisia Europeană, a fost 11,47% (2,204 miliarde euro) la finalul lunii decembrie 2012.
Raportat la declaraţiile de cheltuieli transmise la Bruxelles de partea română, rata de absorbţie la sfârşitul anului trecut se ridica la 14,92% (2,965 miliarde euro).
Plăţile în lei către beneficiari erau la 31 decembrie de 20,972 miliarde lei, adică 21,85% din totalul alocării UE pentru intervalul 2007-2013.
Totodată, numărul proiectelor cu fonduri europene aprobate spre finanţare era la finalul anului 2012 de 9.222 cu o valoare totală de 109,656 miliarde lei, totalul contribuţiei UE aferente derulării acestora raportat la alocarea 2007-2013 fiind de 77,58%.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COMENTARIU AFP: România a ratat şansa fondurilor europene. Are cel mai slab nivel de absorbţie dintre cele 27 de state membre UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat