Trendul este condus de loaded fries, versiunea cartofilor prăjiţi care sunt comandaţi ca fel principal pentru prânz sau cină. Atunci când sunt aleşi ca garnitură, cartofii prăjiţi sunt nelipsiţi la aproape fiecare masă comandată de pe Tazz. Cel mai des se găsesc în combinaţie cu burgerii, shaorma sau gyros, iar această preferinţă e susţinută de creşterea anuală de 16% pentru comenzile de mâncare care conţin acest preparat.
Din totalul comenzilor care conţin cartofi prăjiţi, 70% sunt plasate din 3 oraşe: Bucureşti (38% dintre comenzi), Timişoara (17%) şi Cluj-Napoca (14%).
Recordul pentru cea mai mare comandă cu peste 50 de porţii de cartofi prăjiţi a fost înregistrat la Craiova, într-o zi de vineri, la ora 18:00 şi a avut o valoare totală de 8490 lei.
În luna aprilie a acestui an a fost atins un număr record de comenzi de cartofi prajiţi, iar dacă ne raportăm la zilele preferate în care românii aleg acest fel de mâncare, 86% dintre acestea au fost plasate în timpul săptămânii şi doar 14% aleg să mănânce cartofi prăjiţi în zilele de weekend. Vineri e ziua care intră mereu în top pentru comenzile care conţin cartofi prăjiţi.
Orele de vârf sunt 19:00 şi 12:00. Pofta de cartofi prăjiţi atinge apogeul la cină: 34% dintre clienţii Tazz aleg acest preparat seara, în timp ce alţi 29% comandă după-amiaza, 28% la prânz şi doar 8% la micul dejun. Cel mai comandat sos alături de cartofii prăjiţi rămâne cel de usturoi, iar băutura preferată, Coca Cola.
Datele prezentate mai sus au fost extrase din aplicaţia Tazz şi au urmărit comenzile plasate în ultimul an, la nivel naţional.