- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.12.2019, 11:38)
- Mihai Gongoroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comenzile noi în industrie au crescut cu 13% în octombrie, faţă de septembrie. Diferanţa faţă de anul trecut
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 13% în luna octombrie 2019, pe total (piaţă internă şi piaţă externă) faţă de luna septembrie 2019, arată datele publicate joi de INS. În ritm anual însă, comenzile noi au scăzut cu 0,7% în octombrie 2019 comparativ cu octombrie 2018.
Urmărește
50 afișări
Comenzile noi în industrie cresc cu 13% în octombrie, faţă de septembrie. Diferanţa faţă de anul trecut
Totodată, în primele 10 luni din 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 4,7% în comparaţie cu perioada corespunzătoare din 2018.
Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 13,0% datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+19,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,0%), industria bunurilor intermediare (+3,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+0,7%), potrivit datelor Institului Naţional de Statistică (INS).
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Din perspectiva evoluţiei comenzilor noi cele mai dinamici ramuri ale industriei prelucrătoare în octombrie au fost: calculatoare şi produse electronice şi optice (1,8% an/an), autovehicule de transport rutier, remorci şi semiremorci (6,1% an/an), construcţii metalice (8,2% an/an), textile (11,6% an/an) şi farmaceutică (22,9% an/an), scot în evidenţă analiştii de la Banca Transilvania într-un raport.
Totodată, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 0,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-2,1%) şi în industria bunurilor de capital (-1,8%), ceea ce relevă deteriorarea climatului investiţional. Creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+9,7%), pe fondul climatului pozitiv din sfera consumului intern.
"Statisticile confirmă persistenţa unui climat dificil în sfera industriei prelucrătoare (comenzile au evoluat la un ritm sub potenţial pentru a şaptea lună consecutiv, conform estimărilor econometrice elaborate), pe fondul provocărilor din sfera industriei europene, tensiunilor comerciale internaţionale şi deteriorării competitivităţii internaţionale a economiei interne", mai punctează analiştii BT.
În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 4,7%, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,6%), industria bunurilor de capital (+5,4%), industria bunurilor de uz curent (+5,4%) şi în industria bunurilor intermediare (+2,5%).
Din perspectiva evoluţiei comenzilor noi cele mai dinamici ramuri ale industriei prelucrătoare în perioada ianuarie-octombrie au fost: calculatoare şi produse electronice şi optice (5,3% an/an), maşini, utilaje şi echipamente (7,9% an/an), construcţii metalice (11,2% an/an), farmaceutică (12,3% an/an) şi alte mijloace de transport (20,9% an/an).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Sindicatele din Franţa resping propunerile premierului privind modificarea sistemului de pensii
Citește și: Poşta Română are un nou director
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe