- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană acordă României 74,3 milioane de euro pentru decontaminarea mai multor zone poluate cu petrol
Comisia Europeană (CE) va acorda 74,3 milioane de euro României pentru curăţarea mai multor arii contaminate cu produse petroliere din mai multe judeţe, principalul beneficiar fiind OMV Petrom.
Comisia Europeană acordă României 74,3 milioane de euro pentru decontaminarea mai multor zone poluate cu petrol (Imagine: Shutterstock)
"Contribuţia Uniunii Europene va însuma 74,3 milioane de euro dintr-o investiţie totală de 119,7 milioane de euro. Ea va fi acoperită prin prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul axei prioritare 2 Dezvoltarea sistemelor de gestionare integrată a deşeurilor şi de reabilitare a ariilor contaminate istoric, ca parte integrantă a programului operaţional de mediu al României. Proiectul urmează a fi implementat până la sfârşitul anului 2015", potrivit unui comunicat al CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea mai multor batale de şlamuri de la combinatul chimic Doljchim şi rafinăriile Petrobrazi şi Arpechim, unităţi deţinute de producătorul de petrol, gaze şi electricitate OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV.
Doljchim şi Arpechim sunt închise.
Banii de la FEDR vor mai fi utilizaţi şi pentru curăţarea a 25 de bazine de explorare şi producţie a hidrocarburilor, amplasate în nouă judeţe, precum şi ecologizarea a două depozite de comercializare a produselor petroliere, amplasate în judeţele Brăila şi Vaslui.
Comunicatul nu menţionează operatorul celor 25 de bazine de explorare şi nici proprieatrul celor două depozite de produse petroliere.
În comunicat se precizează că datorită acestui proiect, România va putea să îşi respecte obligaţiile în domeniul protecţiei mediului, prin această investiţie contribuindu-se la remedierea daunelor severe aduse mediului şi la combaterea poluării.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO