- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.05.2014, 11:46)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companiile americane Visa şi MasterCard s-ar putea retrage din Rusia
Companiile americane Visa şi MasterCard au circa şase săptămâni la dispoziţie pentru a decide dacă rămân în Rusia, în contextul unei legi care le impune plata a sute de milioane de dolari pentru a opera în ţară.
Urmărește
215 afișări
Companiile americane Visa şi MasterCard s-ar putea retrage din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cerinţele actuale ale Rusiei merg mai departe decât suntem dispuşi să facem. Sper să ajungem la o concluzie diferită (de propunerea actuală - n.r.) decât să ne întâlnim la 1 iulie şi să spunem că nu suntem dispuşi să participăm", a declarat directorul general al Visa, Charlie Scharf, la o conferinţă cu investitorii, la Boston, potrivit Bloomberg.
Şeful Visa şi directorul general al MasterCard, Ajay Banga, au declarat că lucrează cu membri ai legislativului din Rusia pentru schimbarea legii, care a fost adoptată ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA Rusiei în contextul crizei din Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În joc se află venituri combinate de 638 de milioane de dolari ale celor doi operatori de plăţi prin card, precum şi poziţia pe o piaţă importană care face tranziţia de la plata în numerar la cea electronică.
Discuţiile companiilor cu oficialii ruşi se poartă, însă, sub spectrul introducerii de noi sancţiuni de către Rusia, potrivit Bloomberg.
"Au trei variante - să rămână, să plece sau să negocieze. Dacă sunt introduse sancţiuni suplimentare după alegerile din Ucraina, atunci este mai puţin probabil ca Rusia să accepte concesii", a declarat William Pomeranz, director adjunct la Institutul Kennan pentru Studii Avansate despre Rusia de la Centrul Internaţional pentru Cercetători Woodrow Wilson.
Rusia a dat o lege pentru înfiinţarea propriului sistem de plăţi, după ce Visa şi MasterCard au oprit procesarea tranzacţiilor la patru bănci din Rusia, ca răspuns la sancţiunile introduse de SUA. Legea impune companiilor străine care operează în Rusia penalităţi pentru oprirea serviciilor, precum şi constituirea unui depozit financiar începând de la 1 iulie.
Companiile trebuie să formeze depozite la Banca Centrală a Rusiei, urmând ca penalităţile să fie trase din acestea dacă sunt blocate tranzacţiile. Cei doi operatori americani de plăţi prin card au afirmat că garanţiile s-ar ridica la "sute de milioane" de dolari.
În cazul în care Rusia intervine, direct sau indirect, în alegerile prezidenţiale programate duminică în Ucraina, Statele Unite şi ţările aliate "vor impune sancţiuni economice vizând sectoare economice", a declarat, joi, secretarul de stat al SUA John Kerry. Statele Unite au avertizat că ar putea fi vizate industriile militară, energetică şi financiară din Rusia.
"O astfel de situaţie ar forţa Visa şi MasterCard să se retragă. Costul ar fi substanţial", a declarat Anders Aslund, cercetător la Institutul Peterson din Washington.
Deciziile Visa şi MasterCard vor fi urmărite cu atenţie şi de alte companii americane cu afaceri în Rusia, a spus William Pomeranz, de la Institutul Kennan pentru Studii Avansate despre Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe