- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.05.2013, 11:42)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Andreas von Mettenheim: Oraşele germane au o largă autonomie şi obţin mai mult din impozitele locale
Oraşele germane au o largă autonomie, garantată prin Constituţie, obţin mult mai mult din impozitele locale decât cele româneşti şi cea mai importantă sursă de finanţare a comunelor este impozitul pe afaceri, ce poate fi stabilit local, a declarat marţi ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim.
Urmărește
103 afișări
Andreas von Mettenheim (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
"Germania nu are doar o cultură seculară a administraţiei comunale, ci şi în crearea unor tehnologii, de modele urbane, de comunicare (...). Oraşele noastre sunt deja în ziua de mâine", a declarat Andreas von Mettenheim, la conferinţa "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbană, încotro?, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ (AHK Romania) şi MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Andreas von Mettenheim a adăugat că sunt două oraşe germane care "au contribuit la calitatea vieţii în toată lumea", respectiv Munchen şi Dortmund.
Ambasadorul a mai arătat că Germania are foarte multe niveluri administrative, oraşele şi comunele germane având o autonomie largă, garantată prin Constituţie, în timp ce în România se discută astăzi dacă, în cursul regionalizării, ar trebui transferate competenţe "pe nivelurile existente sau suplimentare".
Acesta a mai spus că oraşele germane obţin mult mai mult din resursele proprii, din impozitele locale decât cele româneşti şi cea mai importantă sursă de finanţare a comunelor din Germania este impozitul pe afaceri, care poate fi stabilit local.
"Totuşi, comunele germane sunt îndatorate masiv, şi e cu totul altă temă, care are de-a face cu faptul că sarcinile transferate comunelor de curând nu au fost acoperite şi cu încasări corespunzătoare", a mai atras atenţia ambasadorul Germaniei.
Andreas von Mettenheim a apreciat că globalizarea, demografia şi evoluţia economică universală sunt provocări pentru oraşele germane şi româneşti şi că ambele ţări s-au dezvoltat structural comparabil din anii '90.
"În Germania, de exemplu, în unele regiuni oraşele devin mai mici, iar populaţia îmbătrâneşte, pe când metropolele noastre cresc în continuare. În România oraşele nu au fost atât de afectate de reducerea populaţiei, în comparaţie cu zona rurală, dar şi în oraşele româneşti există zone în care se vede mai bine îmbătrânirea şi celelalte probleme", a spus ambasadorul.
Andreas von Mettenheim a mai spus şi că participarea cetăţenilor la luarea deciziilor la nivel local se manifestă adesea informal, dând exemplu proiectul de reconstrucţie a Gării Centrale din Stuttgart, în care s-au implicat zeci de mii de persoane un timp îndelungat.
"Pot fi folosite media sociale pentru a avea o legătură directă cu cetăţeanul şi a îmbunătăţi serviciile comunale", a spus diplomatul.
Ambasadorul a apreciat că românii şi germanii pot învăţa foarte multe lucruri unii de la alţii.
"Putem să învăţăm foarte multe unii de la alţii, pentru că soluţia cea bună nu este de o singură parte, şi dialogul este ceea ce defineşte relaţiile româno-germane", a încheiat ambasadorul.
Peste 200 de persoane participă la conferinţa "Cities of Tomorrow", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi agenţia de presă MEDIAFAX.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Ponta: Nu poţi să faci ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, există şi sancţiuni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe