Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Lafarge: "Oraşul viitorului" trebuie să aibă locuinţe individuale, accesibile şi eficiente energetic

"Oraşul viitorului" din România trebuie să includă case accesibile şi eficiente energetic şi să satisfacă preferinţa populaţiei pentru locuinţe individuale, a declarat marţi Sonia Artinian, CEO Lafarge România.

Urmărește
358 afișări
Imaginea articolului Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Lafarge: "Oraşul viitorului" trebuie să aibă locuinţe individuale, accesibile şi eficiente energetic

Sonia Artinian, CEO Lafarge România (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Oraşul viitorului din România va fi un «oraş mic», dacă luăm în considerare evoluţia demografică şi a ratei de urbanizare", a spus Artinian la conferinţa "Cities of tomorrow", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi MEDIAFAX.

Statele lumii trebuie să deruleze investiţii importante pentru a asigura sustenabilitatea şi viabilitatea sistemelor economice, potrivit CEO-ului Lafarge România.

România trebuie să crească oferta de locuinţe noi şi să rezolve problemele legate de clădirile vechi, în contextul în care fondul locativ şi eficienţa energetică sunt în prezent sub media europeană, potrivit sursei citate.

În plus, dezvoltarea infrastructurii este un aspect esenţial pentru competivitatea României, a punctat şeful producătorului de materiale de construcţii.

Artinian a afirmat că oraşele vor creşte, dar nu se vor putea extinde la nesfârşit, fiind nevoie să fie compacte şi să aibă clădiri sustenabile, care să poată fi integrate.

URMĂREŞTE LIVE CONFERINŢA

Pentru dezvoltarea viitoare a oraşelor din România va fi nevoie atât de implicarea autorităţilor, cât şi de finanţări din partea companiilor private, care pot juca astfel un rol important.

Potrivit reprezentantului Lafarge, autorităţile trebuie să acţioneze pentru dezvoltarea oraşelor, dar este nevoie de echilibru între măsurile luate la nivel local şi cele de la nivel naţional.

În construirea unor oraşe mai compacte, mai durabile şi mai conectate, România ar putea lua în considerare şi exemple din alte ţări, a mai spus Artinian.

Prezentă la eveniment, Veronika Wolf, project manager Zero Emission Park Germania, proiect finanţat de guvernul german care vizează revitalizarea şi dezvoltarea durabilă a parcurilor industriale, a prezentat trei astfel de exemple. Proiectele, toate în Germania, au constat în transformarea unor vechi zone industriale în arii dezvoltate durabil din punct de vedere social, ecologic şi economic. În urma implementării acestor proiecte companiile şi locuitorii din zonele respective au beneficiat de costuri mai reduse cu energia şi cu transportul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici