- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.03.2023, 14:23)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud va depăşi China în ceea ce priveşte cheltuielile pentru producţia de cipuri în 2024
Se preconizează ca în 2024 Coreea de Sud să depăşască China în ceea ce priveşte cheltuielile pentru echipamente avansate de fabricare a cipurilor, notează Ziarul Financiar, care citează Bloomberg.
Urmărește
869 afișări
Se preconizează ca în 2024 Coreea de Sud să depăşască China în ceea ce priveşte cheltuielile pentru echipamente avansate de fabricare a cipurilor, ceea ce reprezintă un semn al controlului american al exporturilor care remodelează lanţurile globale de aprovizionare cu semiconductori, raportează Bloomberg.
Coreea îşi va creşte probabil investiţiile în echipamente de fabricaţie cu 41,5%, până la 21 de miliarde de dolari în 2024, în timp ce China înregistrează o creştere de doar 2%, până la 16,6 miliarde de dolari, potrivit datelor SEMI, o asociaţie globală de semiconductori cu sediul în SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Schimbarea subliniază lupta Chinei pentru îmbunătăţirea cipurilor, deoarece restricţiile impuse de SUA fac mai dificil accesul la echipamentele unor producători precum ASML Holding NV din Olanda. Pe măsură ce guvernele din Olanda şi Japonia se alătură restricţiilor impuse de SUA asupra exporturilor către China, cele mai avansate cipuri şi echipamente tech produse de companii precum Nvidia Corp. şi Tokyo Electron Ltd. sunt ţinute departe de mâinile chinezilor.
Furnizorii americani de echipamente de fabricare a cipurilor, printre care se numără Applied Materials Inc., Lam Research Corp. şi KLA Corp. se aşteaptă să piardă vânzări de miliarde de dolari în acest an din cauza restricţiilor impuse de SUA asupra Chinei.
Fabricile de cipuri sunt deosebit de importante în cursa pentru dominaţie economică şi politică, deoarece producţia semiconductorilor stă la baza celor mai importante tehnologii ale zilelor noastre. ChatGPT al OpenAI, de exemplu, a fost produs prin asamblarea a zeci de mii de cipuri A100 de la Nvidia - a căror vânzare este interzisă în China.
În contextul tensiunilor dintre SUA şi China, Coreea de Sud urmăreşte construirea unor fabrici de cipuri pe propriul teritoriu, considerând acest past drept unul dintre cele mai importante motoare de creştere a economiei sale.
Preşedintele Yoon Suk Yeol a anunţat la începutul acestei luni un plan de investiţii într-un cluster de fabrici de semiconductori la sud de Seul, atrăgând 300 de trilioane de woni (230 de miliarde de dolari) de la Samsung Electronics Co. în următoarele două decenii. Samsung construieşte, de asemenea, o fabrică de semiconductori în Texas pentru a câştiga mai multe afaceri în domeniu, în special pe teritoriul SUA.
Cheltuielile legate de fabricarea semiconductorilor în Japonia sunt aşteptate să crească la 7 miliarde de dolari în 2024, a precizat SEMI. Japonia a pus recent capăt restricţiilor la exporturile către Coreea de Sud, după ce liderii celor doi aliaţi ai SUA au organizat un summit la Tokyo pentru a restabili legăturile diplomatice şi lanţurile de aprovizionare în domeniul tehnologiei.
Potrivit analiştilor, cheltuielile globale pentru construirea fabricilor de semiconductori este de aşteptat să crească cu 21%, până la 92 miliarde de dolari în 2024, după ce în acest an vor scădea cu 22% din cauza cererii mai slabe de cipuri şi a stocurilor mai mari, a precizat SEMI.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe