- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.04.2014, 12:55)
- Raluca Ghinea
Creditul pentru populaţie şi firme s-a redus cu 0,2% în martie, la 217,86 miliarde lei
Creditul pentru populaţie şi firme a scăzut în martie cu 0,2% faţă de februarie, la 217,86 miliarde lei, pe fondul avansului împrumuturilor în lei cu 2,3%, la 88,13 miliarde lei, în timp ce finanţările în valută exprimate în lei s-au redus cu 1,9%, la 129,73 miliarde lei, potrivit datelor BNR.
Urmărește
103 afișări
Creditul pentru populaţie şi firme s-a redus cu 0,2% în martie, la 217,86 miliarde lei (Imagine: Shutterstock)
"La 31 martie 2014, creditul neguvernamental a înregistrat o reducere de 2,7% (-3,7% în termeni reali) faţă de 31 martie 2013, pe seama majorării cu 4,7% a componentei în lei (3,7% în termeni reali) şi a diminuării cu 7,2% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 8%)", se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României.
Creditul guvernamental s-a redus cu 2,7%, la 81,92 miliarde lei, dar comparativ cu martie 2013 a consemnat o creştere de 12%.
Depozitele populaţiei şi firmelor au înregistrat o diminuare cu 1,1% faţă de februarie, la 214,06 miliarde lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Economiile în lei ale gospodăriilor populaţiei au scăzut cu 1%, la 81,12 miliarde lei, iar faţă de martie anul trecut au înregistrat o creştere de 5,4% (4,4% în termeni reali).
Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au redus cu 1,9% comparativ cu februarie, la 57,84 miliarde lei, dar au crescut cu 14,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Pentru componenta în valută, economiile populaţiei şi companiilor exprimate în lei s-au diminuat cu 0,7%, la 75,09 miliarde lei (exprimate în euro, au crescut cu 0,3%, la 16,85 miliarde euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele au avansat cu 2,4% (în euro, cu 1,4%).
Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 0,7% (în euro s-au redus cu 0,2%), iar ale firmelor s-au majorat cu 5,7% (în euro cu 4,7%).
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe