- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.09.2019, 14:23)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cresc plăţile directe pe suprafaţă, din 2021, dar scade suma alocată pentru dezvoltarea rurală
Sumele alocate României pentru pilonul I al Politicii Agricole Comune, respectiv pentru plăţile directe, vor creşte începând din 2021, a anunţat la Arad europarlamentarul Iuliu Winkler. Suma alocată pentru dezvoltarea rurală, însă, va fi mai mică cu un miliard de euro.
Urmărește
231 afișări
Cresc plăţile directe pe suprafaţă, din 2021, dar scade suma alocată pentru dezvoltarea rurală
Sumele alocate României pentru pilonul I al Politicii Agricole Comune (PAC), respectiv pentru plăţile directe, vor creşte în următorul cadru financiar al UE pentru perioada 2021-2027, a anunţat europarlamentarul Iuliu Winkler, la Arad, în cadrul celei de a 20-a întâlniri a asociaţiilor de agricultori din Bazinul Carpatic, se arată într-un comunicat transmis duminică de Biroul de Presă al UDMR.
„Vestea bună este că vorbim despre o creştere, e adevărat moderată, a sumelor alocate pentru România pentru plăţile directe. Fondul destinat României va fi de 13,53 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 0,6 % faţă de sumele din actualul ciclu bugetar. Avem însă şi o veste mai puţin bună, şi anume că suma alocată pentru dezvoltarea rurală va fi mai mică cu un miliard de euro. Aceasta va scădea de la 7,97 miliarde de euro la 6,75 miliarde, respectiv cu 15,3%. Deocamdată, nu s-a luat decizia finală, în Parlamentul European, dar şi între ţările membre existând o atmosferă tensionată cu privire la acest subiect. Bineînţeles, noi considerăm că este de neacceptat ca România să primească mai puţine fonduri pentru dezvoltare rurală”, a afirmat Iuliu Winkler.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Europarlamentarul UDMR a arătat că cel mai probabil implementarea modificărilor aduse PAC va întârzia.
„Deciziile necesare pentru aplicarea noilor prevederi din PAC nu vor fi luate până la începutul anului 2021. Atât fermierii noştri, cât şi factorii de decizie din România şi din UE trebuie să fie pregătiţi pentru această situaţie. Scopul nostru principal este să ne asigurăm că subvenţiile vor fi plătite la timp şi în 2021 şi să fie asigurată creşterea conform calendarului stabilit”, a declarat deputatul european al UDMR.
În prezent, în România, subvenţia medie pe suprafaţă este de 195 de euro/hectar, aceasta urmând să crească la 215 euro/hectar. De aceste plăţi directe, anual, beneficiază peste 831.000 de ferme care deţin 9,38 milioane de hectare de teren agricol.
„În Parlamentul European vom folosi toate instrumentele pe care le avem pentru a determina noua Comisie Europeană să elaboreze un plan de tranziţie pentru anul 2021 prin care să se asigure plata la timp a subvenţiilor pe suprafaţă”, a subliniat Winkler.
Europarlamentarul a mai vorbit despre noutăţile pe care le va aduce noua PAC, în special cele legate de protecţia mediului şi introducerea tehnologiilor ecologice.
„Noua Politică Agricolă Comună este foarte preocupată de introducerea tehnologiilor care protejează mediul înconjurător, de agricultura ecologică. UDMR susţine criteriile de sustenabilitate, dar trebuie să fim atenţi ca acestea să fie simple şi accesibile şi pentru fermierii mici. Pentru noi, reducerea birocraţiei, dezvoltarea unui sistem simplu, transparent şi accesibil sunt obiective deosebit de importante”, a spus Winkler.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe