- Home
- Economic
- (01.09.2014, 13:32)
- Liliana Micu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum arată economia din Galaţi, centrul siderurgiei româneşti
Ziarul Financiar continuă proiectul editorial „Economia judeţelor la raport“, prin care aduce în prim-plan starea economiei la nivel judeţean.
Urmărește
506 afișări
Cum arată economia din Galaţi, centrul siderurgiei româneşti
Astăzi vom prezenta în detaliu principalii indicatori economici din Galaţi, un judeţ care în urmă cu zece ani dădea cel mai mare exportator al României – combinatul siderurgic ArcelorMittal (fostul Sidex), o companie care însă şi-a pierdut forţa în criză - , un judeţ cu familii puternice de antreprenori (familia Rapotan, familia Miron), dar şi un judeţ în care economia medie şi mare - respectiv companiile cu afaceri de peste 10 milioane de lei - respiră doar în municipiile Galaţi, Tecuci şi în localitatea Vânători.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 18:59
-
ieri, 22:00
• Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
ieri, 17:11
-
ieri, 21:05
-
ieri, 18:19
-
ieri, 20:18
• Rangers - Celtic 3-0. Ianis Hagi a fost omul meciului în derby-ul Scoţiei
-
ieri, 22:13
-
ieri, 16:43
-
ieri, 14:52
-
ieri, 15:36
• Serbia cumpără sistemul lansator de rachete PULS şi dronele Hermes 900
-
ieri, 13:16
• România, inclusă de CNN pe lista celor mai bune locuri de vizitat în 2025
-
ieri, 12:48
-
ieri, 07:45
-
ieri, 10:30
• IBM va lansa cel mai mare computer cuantic din lume în 2025
-
ieri, 10:21
• Adio nave mari? Lumea se schimbă şi vapoarele vor fi din ce în ce mai mici
La rubrica economie, de pe site-ul prefecturii Galaţi, informaţiile despre starea judeţului se opresc în 2007, când toţi indicatorii producţiei industriale erau în floare. Ca un reper simplu, la acea dată combinatul siderurgic din Galaţi avea peste 13.000 de angajati, era cel mai mare exportator al României, avea afaceri de 2 mld. euro şi intrase în „zodia profiturilor“, care a culminat cu un rezultat net record de 164 mil. euro în 2008. Un an mai târziu, vestea unei pierderi de peste 300 mil. euro zguduia economia locală, iar acţionarii puneau pe masă programe de plecări voluntare pentu a reduce numărul de angajaţi. La privatizarea din 2001 cu grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, combinatul avea 27.000 de angajaţi, în 2008 rămăseseră 13.700 de oameni, iar anul trecut în fostul Sidex lucrau 7.100 de oameni, respectiv 8% din efectivul total de salariaţi al firmelor gălăţene.
„Ca parte a eforturilor noastre de a fi mai competitivi, a scăzut şi numărul salariaţilor în ultimii ani, acesta ajungând la 9.000 de angajaţi în 2013, incluzându-i şi pe cei din companiile contractoare. În acest sector, am aplicat întotdeauna numai scheme de plecări voluntare sau de pre-pensionare, însoţite de pachete compensatorii“, spune Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galati. El adaugă însă că salariul mediu al unui angajat al companiei este cu 6% mai mare decât media naţională, respectiv 380 de euro, fără a lua în calcul şi pachetele de beneficii suplimentare.
Compania şi-a redus numărul de angajaţi cu peste 6.000 de persoane în perioada 2009-2013 când pierderile cumulate ale companiei au ajuns la 3,33 mld. lei (757 mil. euro), potrivit calculelor ZF la un business cumulat de 28,7 mld. lei.
Cum arată astăzi economia din Galaţi este o întrebare care nu are răspuns pe site-urile prefecturii sau primăriei din cel mai mare oraş al judeţului.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe