- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.10.2016, 18:45)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum plănuieşte Comisia Europeană să lupte cu monopolul Google
Comisia Europeană intenţionează să amendeze Google cu o sumă suficient de mare încât să se asigure că aşa-zisele practici de monopol ale companiei nu vor continua, relatează qz.com.
Urmărește
2898 afișări
Cum plănuieşte Comisia Europeană să lupte cu monopolul Google
Compania ar putea fi amendată cu cel mult 10% din veniturile anuale globale, adică aproape 7,5 miliarde de dolari, în baza veniturilor realizate în 2015. Cea mai mare amendă acordată de Uniunea Europeană (UE) pentru poziţie dominantă a fost de 1,4 miliarde de dolari, companiei Intel, în 2009. Cea mai mare penalizare dată de UE este în valoare de 3,23 miliarde de dolari; este vorba de Daimler, Volvo şi MAN, amendate în iulie pentru că au participat la organizarea unui cartel care stabilea preţurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
În aprilie 2015 Comisia Europeană a învinuit Google de favorizarea propriului serviciu, Google Shopping, în rezultatele procesului de căutare. Acuzaţiile au fost întărite în iulie 2016, după ce Google a avut şansa să facă apel.
În aprilie 2016, UE susţinea că Google influenţează fabricanţii de telefoane şi companiile de telecomunicaţii, cerându-le să fie de acord cu un acord exclusiv pentru a preinstala aplicaţiile Google. De asemenea, compania este acuzată că le-a plătit acestora bani pentru a preinstala Google Search şi a împiedicat vânzarea anumitor telefoane Android.
În iulie 2016, Google a fost acuzat că a împiedicat publicaţiile care folosesc AdSense să prezinte reclame de pe alte platforme de anunţuri publicitare.
O serie de documente obţinute de Reuters, numite Statements of Objections, vizează doar primele două acuzaţii şi prezintă liste cu acuzaţiile CE care au fost trimise săptămâna trecută companiilor care s-au plâns de acţiunile Google.
În cazul Android, Comisia vrea să împiedice Google să plătească operatorii de telefonie şi fabricanţii de telefoane pentru preinstalarea Google Search şi Google Play, canalul oficial deistribuţie a aplicaţiilor pentru sistemul de operare Android. Mai mult, Google nu va mai putea „să pedepseasă sau să ameninţe” companiile dacă nu urmează regulile stabilite de firmă.
În cazul Google Shopping, Comisia intenţionează să ceară reprezentanţilor motorului de căutare să clasifice rezultatele din serviciul său la fel ca pe cele din serviciile concurente, susţin documentele. Comisia va decide dacă Google ar putea să ceară serviciilor competitoare să plătească mai mult pentru un loc mai bun în clasament.
Acuzaţiile Comisiei nu sunt definitive, ele pot fi modificate sau retrase, în funcţie de acţiunile la care Google va recurge, de exemplu o audiere în faţa unui arbitru independent. Următorul pas este o decizie a comisiei în care să fie menţionată amenda, dar şi ceea ce ar trebui să facă Google. Compania americană poate face apoi apel, precum Intel, iar procesul se poate întinde pe mai multe luni.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani