Cursul anunţat de BNR a urcat la 4,4551 lei/euro, MAXIMUL ultimelor cinci săptămâni

Cursul de schimb anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut marţi pentru a patra şedinţă consecutiv şi a atins 4,4551lei/euro, maximul ultimelor cinci săptămâni, pe o piaţă liniştită, cu volume medii de tranzacţionare.

Urmărește
1268 afișări
Imaginea articolului Cursul anunţat de BNR a urcat la 4,4551 lei/euro, MAXIMUL ultimelor cinci săptămâni

Cursul anunţat de BNR a urcat la 4,4551 lei/euro, MAXIMUL ultimelor cinci săptămâni (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Referinţa stabilită de BNR este cu 1,27 bani peste cea de luni, de 4,4424 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a anunţat un curs în urcare cu 2,93 bani la 3,9892 lei, foarte aproape de recordul maxim atins pe 23 ianuarie, de 3,9980 lei.

Leul s-a depreciat şi în raport cu francul elveţian, iar cursul a cescut cu 0,88 bani, de la 4,1413 lei/franc luni la 4,1501 lei/franc.

Cursul de schimb a deschis sesiunea în stagnare, la 4,4455 lei/euro, dar a trecut pe depreciere la scurt timp, pe un rulaj mediu. În prima jumătate a zilei, cursul a oscilat între un minim de 4,4450 lei/euro şi un maxim de 4,4565 lei/euro.

Cu puţin timp înainte de ora 13:00, leul se tranzacţiona pe piaţa interbancară la 4,4555/4,4565 unităţi faţă de euro.

"În pofida calendarul liniştit de astăzi, credem că inerţia deprecierii s-ar putea menţine şi astăzi, cu o posibilă mişcare a leului spre 4,46 unităţi/euro, însa nu ne aşteptăm la variaţii semnificative înaintea intâlnirii de joi a consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene si a datelor pe piaţa muncii din SUA, care vor fi publicate vineri", se arată într-o notă a ING Bank România.

Consiliul guvernatorilor BCE se va întruni joi într-o şedinţă de politică monetară, iar investitorii estimează că banca va da mai multe detalii privind programul masiv de cumpărare de obligaţiuni din zona euro care va debuta în această lună, program care a fost anunţat în ianuarie şi a cărui valoare este de circa 1.000 de miliarde de euro.

În regiune, forintul a scăzut cu 0,2% faţă de euro, iar zlotul a stagnat.

Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut la 0,27%-0,66% pe an de la 0,29%-0,7% pe an luni, iar ratele pentru plasamentele pe termen de o săptămână au coborât de la 0,31% - 0,77% pe an la 0,29%-0,76% pe an.

Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a scâzut uşor la 1,39% pe an, de la 1,4% pe an în sesiunea precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici