- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.05.2014, 13:32)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul BNR a coborât la 4,4099 lei/euro, cel mai REDUS nivel din ultimele 10 luni
Cursul de schimb leu/euro anunţat luni de BNR a scăzut cu 0,65 bani, la 4,4099, la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, în timp ce pe piaţa interbancară euro este cotat în creştere uşoară, pe volume reduse de tranzacţionare.
Urmărește
768 afișări
Cursul BNR a coborât la 4,4099 lei/euro, cel mai REDUS nivel din ultimele 10 luni (Imagine: Shutterstock)
Un curs mai redus faţă de cel anunţat vineri a fost publicat de BNR la 31 iulie 2013, când rata de referinţă a fost de 4,4048 lei/euro. Vineri, cursul de referinţă leu/euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut uşor, la 4,4164 unităţi.
Pentru dolarul american, BNR a publicat luni un curs de referinţă de 3,2315 lei/dolar, în scădere cu 0,95 bani.
Leul s-a întărit şi faţă de francul elveţian, cursul BNR coborând la 3,6111 lei, faţă de 3,6160 lei/franc vineri. Francul a ajuns astfel la cel mai scăzut nivel începând din 2 decembrie 2013, când cursul a fost de 3,6007 lei/franc.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 19:03
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 07:48
• Ion Cristoiu: Şeful Siguranţei merge la Cernăuţi în căutarea unui chilipir
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Cu puţin timp înaintea orei 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,4095 - 4,4105 lei, în urcare uşoară faţă de nivelurile de la finele săptămânii trecute, de 4,4080 - 4,4095 lei/euro, potrivit dealerilor.
Volumele tranzacţionate sunt reduse, în prima parte a zilei fiind efectuate numai 16 transferuri.
Cel mai redus curs la care au fost realizate tranzacţii până la această oră a fost de 4,4080 lei/euro, iar maximul primei părţi a zilei a fost de 4,4170 lei/euro.
În regiune, forintul se depreciază cu 0,22%, iar zlotul stagnează faţă de euro.
Ratele medii ale dobânzilor practicate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au urcat la 2,16% - 2,66% pe an, de la nivelurile de vineri, de 0,91% - 1,41% pe an, la începutul unei noi perioade în care băncile trebuie să constituie rezervele minime obligatorii stabilite de BNR.
Dobânzile continuă să fie mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 3,5% pe an, şi mai ridicate decât dobânda practicată de banca centrală la facilitatea de depozit, de 0,5% pe an.
Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână au urcat luni dimineaţă la 2,14% - 2,64% pe an, de la 1,84% - 2,34% pe an.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru creditele în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a coborât la 2,73% pe an, faţă de 2,76% în şedinţa anterioară.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe