- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.03.2015, 13:34)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul BNR a urcat pentru a treia zi şi a atins 4,4242 lei/euro. Leul pierde teren şi în faţa dolarului şi francului elveţian
Leul s-a întărit uşor în raport cu euro în prima jumătate a zilei în piaţa interbancară, însă referinţa anunţată de Banca Naţională a României (BNR) a urcat cu 0,34 bani la 4,4242 lei/euro, consemnând a treia şedinţă de creştere consecutivă.
Urmărește
423 afișări
Cursul BNR a urcat pentru a treia zi şi a atins 4,4242 lei/euro. Leul pierde teren şi în faţa dolarului şi francului elveţian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Moneda naţională a pierdut teren faţă de dolarul american, iar cursul BNR a crescut cu 7,07 bani, la 4,0876 lei, de la 4,0169 lei în şedinţa anterioară.
Referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 1,07 bani, la 4,2280 lei, cel mai ridicat nivel începând cu 11 februarie.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Leul a deschis în piaţa interbancară la 4,43 unităţi/euro, în urcare uşoară de la 4,427 unităţi/euro la finele sesiunii de joi. Moneda naţională a atins un maxim de 4,431 unităţi/euro la scurt timp după deschidere, după care a început să se aprecieze şi a înregistrat un minim în prima parte a zilei de 4,425 unităţi/euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mii de protestatari formează un lanț uman în Georgia înaintea schimbării de putere. Salome Zourabichvili refuză demisia
-
Telegram blochează accesul la canalele media de stat din Rusia în mai multe ţări din UE
-
Avion prăbuşit în Coreea de Sud. La bord se aflau 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
"Leul a încheiat şedinţa de ieri aproape de 4,43unităţi/euro, în urma unei deprecieri suplimentare de 0,3%. Atmosfera din pieţele globale a fost relativ pesimista şi această situaţie ar putea fi parţial responsabilă pentru presiunile de depreciere. Creşterile uşoare din pieţele de capital europene sugerează că leul s-ar putea tranzacţiona astăzi sub o uşoară presiune de apreciere", se arată într-o notă a ING Bank România.
Aproape de ora 13:00, leul se tranzacţiona la 4,4235/4,4255 unităţi/euro.
În regiune, forintul era în scădere cu 0,2% faţă de euro, iar zlotul cu 0,3%.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au urcat de 1,54% - 2,02% pe an la 1,88% - 2,31%, iar ratele pentru plasamentele săptămânale la 1,82% - 2,30% pe an, de la 1,48% - 1,97% pe an.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a crescut de la 1,40% pe an la 1,49% pe an.
Citește pe alephnews.ro: Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cursul BNR a crescut uşor, la 4,433 lei/euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe