- Home
- Economic
- (20.12.2017, 06:52)
- Marian Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea Europeană de Justiţie a decis: UBER este o companie de transport persoane / De ce consideră compania de ridesharing că această hotărâre nu afectează "mersul lucrurilor"
Curtea Europeană de Justiţie a decis, miercuri, că UBER este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au pretins reprezentanţii companiei, informează BBC News Online.
Urmărește
8364 afișări
Curtea Europeană de Justiţie decide astăzi soarta Uber – companie de taxi sau nu?
În decizia sa, Curtea Europeană de Justiţie a precizat că serviciile oferite de UBER, "al căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane", trebuie clasificate drept "servicii în domeniul transporturilor", în conformitate cu legislaţia europeană.
"Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE", se arată în decizia CEJ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Reprezentanţii Uber au negat că sunt o firmă de taxi şi au susţinut că furnizează servicii digitale, menite să faciliteze interacţiunea dintre oameni.
Maciej Szpunar, avocatul General al Curţii Europene de Justiţie, a precizat că "platforma electronică Uber, chiar dacă este un concept inovator, ţine, în principal, de domeniul transportului şi în consecinţă trebuie să deţină licenţele şi acordurile cerute de dreptul naţional".
"În majoritatea statelor membre UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Este necesar ca serviciile de tip UBER să fie reglementate. Vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui singur buton", a declarat un purtător de cuvânt al UBER, citat de CNBC.
Uber: Decizia Curţii Europene de Justiţie nu afectează mersul lucrurilor în majoritatea ţărilor UE
Decizia Curţii Europene de Justiţie nu afectează mersul lucrurilor în majoritatea ţărilor UE, dar milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Uber, ca reacţie la decizia de miercuri a instanţei europene.
Curtea Europeană de Justiţie a decis că Uber este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au pretins reprezentanţii companiei.
„În majoritatea ţărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Aşa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a declarat purtătorul de cuvânt Uber.
Oficialii companiei subliniază că decizia specifică transport şi nu taxi, transport putând însemna şi închiriere de maşină cu şofer, în cazul Marii Britanii sau al Franţei, dar şi servicii de ridesharing, cum este cazul în Estonia, Finlanda sau Lituania.
În decizia sa, Curtea European de Justiţie a precizat că serviciile oferite de Uber, ”a căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane”, trebuie clasificate drept ”servicii în domeniul transporturilor”, în conformitate cu legislaţia europeană.
”Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE”, se arată în decizia CEJ.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Care este poziţia Clever Taxi cu privire la modificările aduse de Primăria Bucureşti legislaţiei taximetriei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe