- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.02.2013, 14:59)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dealerii de maşini rulate, flexibili la negocieri în primul trimestru al anului
Dealerii auto sunt mai flexibili la negocieri în perioada ianuarie - martie, odată cu reducerea bugetelor pentru cumpărarea de maşini, după agitaţia lunii decembrie, când există o deschidere mai mare pentru astfel de achiziţii.
Urmărește
646 afișări
Dealerii de maşini rulate, flexibili la negocieri în primul trimestru al anului (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
"În decembrie a existat o explozie bruscă a înmatriculărilor de automobile, o dublare a volumului comparat la acelaşi interval anual. Practic, la final de an, cine a dorit o maşină a acţionat. Este natural ca în lunile următoare rulajul să fie ceva mai redus", a declarat într-un comunicat Eugen Măciucă, manager la distribuitorul de autovehicule rulate AAA Auto New Kopel.
În ultima lună a anului trecut au fost importate aproximativ 19.000 de maşini, mai mult decât dublu faţă de luna corespunzătoare din 2011.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Anotimpul şi starea meteo pot furniza condiţiile bune pentru testarea unui SUV sau vehicul cu gardă la sol mai mare, iar cei care caută astfel de maşini sunt interesaţi de achiziţii în această perioadă.
"În luna decembrie 2012, potrivit statisticilor DRPCIV, au fost înmatriculate mai mult de 1.000 de autoturisme de import cu tracţiune integrală. În schimb, în luna ianuarie 2012, importurile pentru aceeaşi clasă au fost la jumătate. Tocmai de aceea maşinile pot avea în primele luni ale anului reduceri chiar de 20% faţă de cele afişate la final de an, iar o negociere avantajoasă poate fi purtată cu mai mult succes", se arată în comunicat.
În cazul achiziţiei unui automobil începând cu al doilea trimestru al anului trebuie urmărite ciclicitatea schimbărilor de modele şi reînnoirea gamelor de autoturisme. Lansările anului trecut şi noutăţile de la saloanele auto internaţionale apar în oferta dealerilor auto, iar ca rezultat modelele rulate din anii precedenţi beneficiază de o reducere de preţ de cel puţin zece procente.
În această perioadă sunt căutate automobilele sportive, decapotabilele şi roadsterele, iar creşterea preţurilor nu este neobişnuită. Astfel, o apreciere de 700-800 de euro a preţului pentru un automobil de circa patru ani este foarte comună, în special pentru Peugeot 207, VW Beetle sau Mini, potrivit dealer-ului auto.
"Decapotabilele au o sezonalitate naturală. Brandurile premium au în acest caz cel mai rapid răspuns la vreme şi se aliniază rapid la tendinţa pieţei de maşini rulate", a afirmat Măciucă.
Vara este de obicei o perioadă de stagnare a activităţii în acest domeniu, majoritatea clienţilor punând achiziţiile de automobile rulate în planul doi. Astfel, sunt căutate încă berlinele, decapotabilele şi maşinile sportive, însă şi oferta are preţurile mai ridicate.
"Pentru că sunt cele mai vizibile schimbări în ceea ce priveşte segmentul, în cazul decapotabilelor, începând cu luna mai volumele înmatriculărilor de modele second hand cresc cu circa 30-40%. Pentru SUV-uri în schimb activitatea stagnează iar înmatriculările de modele rulate scad sub 500 de unităţi pe lună. Este momentul potrivit pentru negocierea preţului la un automobil pe care îl urmăriţi de ceva timp, fiind posibilă obţinerea unei reduceri semnificative", se spune în comunicat.
Odată cu încheierea perioadei estivale, pe piaţa de automobile rulate îşi fac intrarea maşinile de flotă. Companiile reînnoiesc de obicei în acest interval flotele auto şi pun la vânzare maşinile cu un istoric certificat şi o vechime de 2-3 ani.
Astfel, este perioada ideală pentru participarea la licitaţii sau pentru achiziţia unui model de buget sau de clasă medie, nu însă şi pentru un model premium.
"O avalanşă de modele de clasă medie sau compacte fac acum subiectul vânzării. Fie că este vorba de un Opel Corsa sau de o Dacia Logan, avem de-a face cu modele de 2-3 ani vechime, un rulaj de circa 60.000 km şi istoric. Discount-urile sunt însă mai mici deoarece marjele se diminuează", a precizat managerul companiei.
El a adăugat că maşinile cele mai căutate sunt cele de provenienţă germană, precum VW, Opel, Audi sau Skoda, care ocupă de obicei şi primele locuri în înmatriculările second-hand de autovehicule.
"Sezonul sărbătorilor de iarnă este de obicei abundent în oferte iar parcurile de maşini rulate aduc în faţă toată gama disponibilă. De asemenea, cumpărătorii sunt în căutarea fie a primului automobil fie doresc să îl înlocuiască pe cel vechi. Astfel, piaţa este efervescentă, fiind aglomerată atât de oferte cât şi de cumpărători care caută varianta potrivită bugetului lor. La mare căutare sunt modelele second-hand cu gardă înaltă la sol, 4x4 sau chiar crossovere, care fac mai uşoară navigarea prin zăpadă de câţiva centimetri, pentru care practic înmatriculările se dublează sau se triplează", se mai arat în comunicat.
AAA New Kopel, care face parte din grupul cu activităţi în sectorul auto New Kopel, a intrat pe piaţa locală în anul 2009, în urma unui parteneriat între New Kopel şi retailerul european specializat în automobile second hand AAA Auto.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe