- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.08.2017, 11:23)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul comercial al României: 5,8 miliarde de euro în primele şase luni din 2017
Exporturile au crescut în primele şase luni din 2017 cu 9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 30,87 miliarde de euro, iar importurile au avansat cu 12,4%, la 36,71 miliarde de euro, deficitul comercial ajungând la 5,8 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de miercuri al INS.
Urmărește
395 afișări
Deficitul comercial al României: 5,8 miliarde de euro în primele şase luni din 2017
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, exporturile FOB au însumat 30,87 miliarde de euro, iar importurile CIF, 36,71 miliarde de euro. Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele şase luni din 2017 a fost de 5,83 miliarde de euro, mai mare cu 1,35 miliarde de euro decât cel înregistrat în perioada perioada similară din 2016.
În luna iunie 2017 exporturile FOB au fost de 5,06 miliarde de euro, importurile CIF au fost de 6,43 miliarde de euro, rezultând un deficit de 1,37 miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Faţă de iunie 2016, exporturile din iunie 2017 au crescut cu 2,5%, iar importurile au crescut cu 14,2%.
Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri în primele şase luni din 2017 a fost de 23,47 miliarde de euro la expedieri şi de 27,83 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 76% din total exporturi şi 75,8% din total importuri.
Valoarea schimburilor extra-UE28 de bunuri în primele şase luni din 2017 a fost de 7,39 miliarde de euro la exporturi şi de 8,87 miliarde de euro la importuri, reprezentând 24% din total exporturi şi 24,2% din total importuri.
În primul semestru din 2017, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,8% la export şi 37,5% la import) şi alte produse manufacturate (34,0% la export şi respectiv 30,7% la import).
Preţul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezintă preţul la frontiera ţării exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport până la punctul de îmbarcare, precum şi toate taxele pe care bunul trebuie să le suporte pentru a fi încărcat la bord.
Preţul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezintă preţul la frontiera ţării importatoare, care cuprinde atât elementele componente ale preţului FOB, cât şi costul asigurării şi transportului internaţional.
Citeşte şi: Preţurile în creştere ale untului, care au atins maxime istorice, generează o criză majoră în Europa
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe