- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.08.2018, 13:14)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul public al Italiei ar putea creşte dincolo de pragul de 3% din PIB stabilit de UE
Deficitul public al Italiei din anul următor ar putea creşte dincolo de pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) stabilit de Uniunea Europeană, a declarat marţi viceprim-ministrul italian Luigi Di Maio, citat de Reuters.
Urmărește
142 afișări
Deficitul public al Italiei ar putea creşte dincolo de pragul de 3% din PIB stabilit de UE
„Nu exclud trecerea de limita de 3%, orice este posibil. Dar nu putem spune exact acum, lucrăm la legea bugetului”, a precizat Luigi Di Maio.
Conform înţelegerii făcute cu Uniunea Europeană, Italia ar trebui, de fapt, să-şi reducă deficitul public de la 1,6% în 2018, la 0,8% în 2019. Adâncirea deficitului public ar putea fi generată de o creştere a cheltuielor sociale promise în timpul campaniei electorale (precum venitul minim garantat pentru săraci) şi de reducerea unor taxe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
De altfel, această ultimă măsură ar putea fi un contributor la previzionata creştere a deficitului fiscal (rezultat din taxe şi impozite) până la 1,2% în 2019. De asemenea, conform unor declaraţii recente ale ministrului italian al economiei, Giovanni Tria, creşterea deficitului fiscal ar mai putea fi şi rezultatul unei decelerări a creşterii economice a Italiei pe anul 2018.
Din acest punct de vedere, ministrul italian al economiei a previzionat o creştere economică de 1,2% în 2018, în locul uneia de 1,5% cât fusese anticipat anterior.
Italia este a treia economie a Uniunii Europene (după unele surse, a patra), însă are o datorie publică ajunsă la aproximativ 132% din PIB, adică la aproximativ 2.300 de miliarde de euro (2.700 de miliarde de dolari) conform unor estimări ale Bloomberg.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate