- Home
- Economic
- GENEVA, (22.08.2014, 16:03)
- Luiza Chiroiu
Două mari bănci din Elveţia îşi vor publica rapoartele financiare pentru prima dată după două secole
Două dintre cele mai mari bănci de administrare a averilor din Elveţia, Lombard Odier şi grupul Pictet, îşi vor face publice rapoartele financiare în luna august, la presiunea autorităţilor de reglementare din străinătate, după două secole în care au păstrat discreţia faţă de datele clienţilor.
Urmărește
176 afișări
Două mari bănci din Elveţia îşi vor publica rapoartele financiare pentru prima dată după două secole (Imagine: Shutterstock)
Banca elveţiană Lombard Odier, înfiinţată în 1796, îşi va publica bilanţul financiar în 28 august, potrivit unui oficial al companiei, care, în conformitate cu politica băncii, a dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Bloomberg.
De asemenea, şi grupul Pictet, al treilea cel mai mare manager de active din Elveţia, după diviziile de profil ale UBS şi Credit Suisse, va face acelaşi lucru tot în cursul lunii august.
Cele două companii au renunţat la structura de parteneriat veche de două secole în ianuarie, la presiunea autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi Europa. Astfel, Lombard Odier şi Pictet au acceptat, în mod implicit, să-şi facă publice rapoartele financiare.
TITLURILE ZILEI
-
astăzi, 17:03
• Trump pregăteşte ordine executive care vor schimba radical armata americană
-
astăzi, 16:09
• Cel mai mare sindicat german cere reguli noi: maşinile străine să folosească piese europene
-
astăzi, 16:02
• ÎCCJ decide asupra pragului de consum de droguri la volan: pe lângă probă, contează aptitudinea
-
astăzi, 15:58
• Care este ţara europeană cu cea mai mare rată a depresiei? Cum arată situaţia în România
-
astăzi, 15:47
-
astăzi, 15:09
-
astăzi, 14:55
• Raluca Turcan: Este profund dăunător şi imoral ce face Romaşcanu. Adevărul va ieşi la lumină
-
astăzi, 13:18
-
astăzi, 13:42
• Uniunea Europeană aşteaptă reînnoirea sancţiunilor împotriva Rusiei după blocajul Ungariei
-
astăzi, 07:12
• Încă un război a izbucnit. Rebelii au ocupat un oraş cu 2 milioane de locuitori
-
astăzi, 12:29
-
astăzi, 07:20
• Furtul tezaurului Corpul de control al premierului merge la Ministerul Culturii
-
astăzi, 11:57
• Iohannis: Extremismul, atitudinile şi manifestările xenofobe şi antisemite se deghizează perfid
-
astăzi, 14:40
• Live text Războiul din Ucraina, ziua 1069. Budanov avertizează că existenţa Ucrainei este ameninţată dacă nu vor avea loc negocieri / Trupele nord-coreene se retrag temporar de pe linia de contact din regiunea Kursk / Rusia a pierdut 831.620 de militari în Ucraina / Atac cu drone. Zonele vizate: Hmelnîţkîi, Ivano-Frankivsk şi Dnipro
-
astăzi, 12:19
• Iranul lansează rachete echipate cu inteligenţă artificială
Băncile administrează, în prezent, active de aproximativ 670 de miliarde de dolari aparţinând unor clienţi privaţi sau instituţionali. De altfel, Lombard Odier şi Pictet s-au ocupat dintotdeauna de activele celor mai bogate familii din întreaga lume.
Băncile din Elveţia încearcă să-şi adapateze modelele de afacere unor noi reglementări fiscale, potrivit cărora băncile trebuie să-şi publice informaţiile despre clienţii privaţi. Aceste noi cerinţe au condus la reducerea profitului, întrucât au fost necesare investiţii în infrastructura tehnologică, într-o perioadă în care veniturile au scăzut, oricum, pe fondul crizei finanaciare.
Pictet se numără printre băncile elveţiene care se află sub investigaţia Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, grupul fiind acuzat că şi-a ajutat unii dintre clienţii americani să evite plata taxelor. În prezent, mai mult de jumătate din afacerea Pictet se bazează pe clienţii instituţionali.
De cealaltă parte, Lombard Odier a acceptat voluntar să-şi dezvăluie datele, alături de alte 100 de bănci din Elveţia. Activele administrate de către Lombard Odier pentru clienţii instituţionali au crescut la 47,7 miliarde de dolari la finalul anului 2013, faţă de 25,2 miliarde de dolari în 2012, potrivit companiei.
Legislaţia elveţiană prevede ca băncile să facă publice rapoartele financiare, care să conţină şi veniturile înregistrate. Aceste bilanţuri trebuie să fie publicate în maximum două luni de la încheierea celor şase luni pentru care se face raportarea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe