- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.08.2015, 13:20)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Economia zonei euro a încetinit în trimestrul al doilea, cu date sub aşteptări în Germania şi Franţa
Creşterea economică din zona euro a încetinit neaşteptat în trimestrul al doilea, după ce evoluţia PIB al celor mai mari trei economii din uniunea monetară, Germania, Franţa şi Italia, s-a situat sub aşteptări, evidenţiind fragilitatea recuperării în contextul incertitudinilor la nivel global.
Urmărește
183 afișări
Economia zonei euro a încetinit în trimestrul al doilea, cu date sub aşteptări în Germania şi Franţa (Imagine: Shutterstock)
Produsul Intern Brut al zonei euro a urcat cu 0,3% în trimestrul al doilea, raportat la primul trimestru al anului, în timp ce economiştii estimau păstrarea ritmului de 0,4% din primele trei luni, potrivit Bloomberg. La nivelul Uniunii Europene, PIB a avansat cu 0,4% în trimestrul al doilea, la fel ca în precedentele trei luni.
Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a crescut cu 0,4%, cea a Italiei a urcat cu 0,2%, iar a Franţei a stagnat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Recuperarea din zona euro, aflată abia în faza de început, s-ar putea confrunta cu probleme, după ce China a şocat pieţele financiare prin deprecierea monedei naţionale, în timp ce Grecia se află în pragul unui nou program de ajutor financiar.
Potrivit unor documente publicate joi, conducerea Băncii Centrale Europene a avertizat în luna iulie că recuperarea este dezamăgitoare şi a afirmat că instituţia este pregătită să ajusteze măsurile de stimulare a economiei dacă este necesar.
Creşterea economică va continua, dar va încetini "odată cu eliminarea sprijinului temporar reprezentat de euro mai slab şi preţurile mai mici la petrol. (...) Această situaţie subliniază necesitatea ca BCE să menţină şi chiar să suplimenteze politica de sprijinire (a economiei - n.r.)", a declarat Jennifer McKeown, economist la firma Capital Economics din Londra.
Potrivit sondajelor realizate de Bloomberg, analiştii anticipau o creştere de 0,5% în Germania, de 0,2% în Franţa şi de 0,3% în Italia.
Avansul economic a fost, de asemenea, sub aşteptări în Olanda, cu un avans al PIB de numai 0,1%, sub estimarea de 0,3%.
Creşterea din Germania a fost susţinută de exporturi şi consumul privat, arată datele publicate de biroul de statistică de la Berlin, în timp ce investiţiile au limitat avansul PIB.
"Exporturile sunt o componentă importantă a economiei Germaniei, iar cererea globală este în prezent prea slabă pentru a le susţine la viteză maximă. Economia germană se află, însă, într-o situaţie confortabilă şi este poziţionată pentru a profita de situaţia din următoarele luni", a afirmat Johannes Gareis, economist la banca franceză Natixis.
În Franţa, economia nu a înregistrat creştere pentru prima dată într-un an, după ce avansul consumului a încetinit la numai 0,1%, de la 0,9% în precedentele trei luni.
FMI a înrăutăţit în iulie prognoza privind economia globală, din cauza turbulenţelor din China şi a crizei din Grecia.
În România, Produsul Intern Brut a crescut în primul semestru cu 3,7% pe serie brută şi cu 3,8% pe serie ajustată sezonier, după ce în trimestrul al doilea a urcat cu 3,2% pe serie brută şi cu 3,7% pe serie ajustată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă comparativ cu primul trimestru a avansat cu 0,1%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică.
În primul trimestru al acestui an, creşterea economică a fost de 4,3% pe serie brută şi de 3,8% pe serie ajustată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe