- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.10.2024, 14:11)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii 1990
O investigaţie publicată duminică de Washington Post arată că Elon Musk, susţinător principal al lui Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale şi critic al imigraţiei, a lucrat ilegal în SUA la sosirea sa în ţară, în anii 1990, relatează AFP.
Urmărește
1162 afișări
Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii 1990
Elon Musk a criticat în mod regulat imigraţia în faţa celor 202 de milioane de urmăritori ai săi, în ultimele luni. El a acuzat-o pe nedrept pe Kamala Harris, precum şi pe alţi democraţi, că „importă alegători”. De asemenea, CEO-ul Tesla a susţinut afirmaţiile lui Donald Trump potrivit cărora „frontierele deschise” şi imigranţii fără documente distrug Statele Unite.
Cu toate acestea, potrivit unei lungi anchete publicate duminică de Washington Post, Elon Musk nu avea dreptul legal de a lucra în Statele Unite atunci când a sosit în ţară, în 1995. Deşi a romantizat întotdeauna sosirea sa în America, Elon Musk, născut în Africa de Sud, s-a mutat în SUA în 1995 pentru a urma un program postuniversitar la Universitatea Stanford din California.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Potrivit investigaţiei, el nu s-a înscris niciodată la cursuri şi a preferat să lucreze la start-up-ul său. Studenţii străini nu aveau voie să abandoneze studiile pentru a-şi începe propria afacere. Elon Musk nu avea niciun motiv legal să rămână în Statele Unite şi a lucrat ilegal.
Când şi-a lansat cariera antreprenorială, Elon Musk şi-a dezvoltat compania, Zip2, înainte de a o vinde pentru aproximativ 300 de milioane de dolari în 1999. Cu trei ani înainte, o firmă numită Mohr Davidow Ventures a investit trei milioane de dolari în compania în plină dezvoltare. Cu toate acestea, tranzacţia prevedea că Musk avea la dispoziţie 45 de zile pentru a obţine o viză de muncă, după care tranzacţia ar fi fost anulată.
Într-un e-mail trimis în 2005, el a recunoscut că nu avea autorizaţie de muncă atunci când a fondat Zip2.
„Nu eram foarte interesat de diplomă, dar nu aveam bani pentru un laborator şi nu aveam dreptul de a rămâne legal în ţară, aşa că acest lucru părea o modalitate bună de a rezolva ambele probleme”, a scris Elon Musk, citat de Washington Post.
Totuşi, potrivit cotidianului american, CEO-ul SpaceX nu s-a înscris niciodată la Stanford, conform unei depoziţii făcute în mai 2009 în care explică faptul că şi-a sunat consilierul la două zile după începerea semestrului pentru a-i spune că nu va veni. Fără înscriere, el ar fi trebuit să părăsească ţara.
Elon Musk nu a recunoscut niciodată că a lucrat ilegal, chiar dacă declarase în 2013 că se afla „într-o zonă gri” la începutul carierei sale. „Am fost acolo în mod legal ca student”, a asigurat el într-un podcast din 2020.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe