- Home
- Economic
- ARAD, (25.09.2014, 13:57)
- , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţia finanţează cu zece milioane de franci un proiect energetic în Arad
Elveţia finanţează cu zece milioane de franci elveţieni un proiect energetic în municipiul Arad, în valoare totală de 12,2 milioane de franci, care vizează atât modernizări în reţeaua de distribuţie a agentului termic, cât şi extinderea iluminatului public prin folosirea sistemelor fotovoltaice.
Urmărește
14637 afișări
Elveţia finanţează cu zece milioane de franci un proiect energetic în Arad (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)
Reprezentanţii Primăriei Arad au anunţat, joi, că investiţii însumând 12,2 milioane de franci elveţieni vor avea loc în sistemul de distribuţie a energiei termice şi în iluminatul public, iar pentru acest proiect a fost obţinută o finanţare de 10,3 milioane de franci elveţieni de la Guvernul Elveţiei, astfel încât contribuţia locală va fi de 15 la sută, transmite corespondentul MDIAFAX.
Potrivit viceprimarului Bognar Levente, finanţarea a fost aprobată prin Programul de Cooperare Elveţia-România, proiectul din Arad având două componente. Prima componentă presupune modernizări în reţeaua de distribuţie şi transport a energiei termice, urmând ca punctul termic din cartierul Aradul Nou să fie tranformat radical, prin schimbarea totală a instalaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Potrivit viceprimarului, acest punct trebuie modernizat pentru că se află la cea mai mare distanţă faţă de producătorul de energie termică – CET -, astfel că pierderile din reţea depăşesc 50 la sută, mai ales că o porţiune de câţiva kilometri a reţelei are conducte aeriene.
”În tot oraşul sunt necesare investiţii în reţeaua de termoficare, veche de 40 de ani, pentru că pierderile sunt, în medie, de peste 30 procente”, a declarat Bognar Levente.
Cea mai mare parte a sumei alocate proiectului, respectiv 8,5 milioane de franci, va fi pentru acest punct termic şi conductele de legătură.
Lungimea reţelei de transport care urmează să fie reabilitată este de 7.000 metri, reprezentând aproximativ nouă procente din lungimea de 79.000 metri reţea existentă în oraş, iar lungimea reţelei de distribuţie care urmează să fie reabilitată este de 6.500 metri, reprezentând 6,56 la sută din lungimea de 99.000 metri reţea extinsă.
A doua componentă a proiectului prevede extinderea reţelei de iluminat public prin implementarea panourilor fotovoltaice pentru alimentarea parţială.
Panourile fotovoltaice vor fi montate în 70 de locuri de joacă din oraş, dar şi pe faleza Mureşului (între podul Micălaca şi podul Traian) sau pe centura rutieră parte din DN7.
Lucrările vor începe în primăvară, după procedurile de licitare, iar perioada de execuţie va fi de doi ani.
Aflat la Arad pentru anunţarea acestui program de investiţii, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gyorgy Attila a declarat că alte trei oraşe din ţară, respectiv Suceava, Braşov şi Cluj-Napoca, beneficiază de finanţare din partea Elveţiei pentru proiecte similare, suma totală fiind de aproximativ 50 de milioane de franci elveţieni.
Conform sursei citate, prin Programul de Cooperare Elveţia-România se finanţează proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii pentru susţinerea obiectivului "energie durabilă".
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe