Eugen Teodorovici: Contribuabilii nu trebuie să mai depună formularul 600, chiar dacă nu este în mod clar menţionat

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la Tulcea, că formularul 600 nu trebuie să mai fie depus de contribuabili, chiar dacă termenul a fost amânat pentru data de 15 aprilie 2018, această perioadă fiind necesară pentru găsirea unei soluţii de simplificare a acestuia.

Urmărește
1454 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici: Contribuabilii nu trebuie să mai depună formularul 600, chiar dacă nu este în mod clar menţionat

Eugen Teodorovici: Contribuabilii nu trebuie să mai depună formularul 600

„În şedinţă de Guvern a fost o primă ordonanţare de urgenţă, numărul unu, prin care prim-ministrul a decis amânarea termenului de depunere a acestui formular până pe 15 aprilie. Până la acest termen contribuabilii nu trebuie să mai depună acest formular. Chiar dacă unii vor spune că nu este în mod clar menţionat într-un act normativ, atâta timp cât a fost prelungit acest termen nu mai trebuie să depună contribuabilii un astfel de formular. (…) Cei care vor să o facă, pot să o facă. Dar atât timp cât noi spunem că vom găsi o soluţie faţă de ceea ce se întâmplă astăzi, adică va fi o formă mult simplificată a acestui formular, atunci oamenii nu au de ce să meargă la fisc să depună mai departe aceste formulare”, a declarat Teodorovici.

El a precizat, joi, într-o conferinţă de presă organizată la Tulcea, că, în acest termen, urmează să fie discutată o formulă mult simplificată a acestui formular, mai ales în contextul în care debirocratizarea sistemului fiscal din România este una dintre priorităţile sale pe acest mandat.

„S-a prelungit pentru a avea timp să găsim o soluţie. Gândim orice fel de soluţie care duce la simplificare. Că-l comasăm cu 200 (formularul - n.r.), că renunţăm la anumite elemente din acel formular… Oricum, va fi o variantă bună şi, cum a zis doamna prim-ministru, permanentă. (…) Sunt două, trei scenarii, lucrăm pe ele. Discutăm cu toţi cei interesaţi ca să vedem exact cea mai bună formă. Trebuie să înţeleagă toţi cetăţenii că tu, stat, trebuie să te finanţezi. Ai de făcut multe dintre obiectivele pe care cu toţii le dorim. Ne raportăm tot timpul la ţări din vestul Europei când e vorba de calitatea serviciilor, dar când e vorba de plata către stat a anumitor servicii ne raportăm la alte state, care sunt foarte jos. Nu poţi să ai şi una şi alta. Trebuie să găsim calea de mijloc ca să fim cu toţii mulţumiţi”, este de părere noul ministru al Finanţelor.

Potrivit lui Teodorovici, problema sistemului este birocraţia, iar „povara” trebuie să scadă ca şi presiune birocratică asupra contribuabilului, fie el persoană fizică, fie el persoană juridică.

„Pentru că eu cred că aici este marea noastră problemă ca şi ţară. Pentru că din punct de vedere fiscal, dacă o să comparaţi cum stau alte state în jurul nostru, veţi vedea că România are un regim fiscal foarte atractiv. Problema principală, în schimb, o reprezintă birocraţia, partea birocratică, ceea ce efectiv sperie şi contribuabilul şi mai ales investitorii care ar dori să aleagă România în locul altei destinaţii. Cred că asta este principala zonă de atac în acest an”, a mai comentat Eugen Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici