- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.03.2015, 13:28)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Euro a scăzut cu 3 bani, la 4,4151 lei, minimul ultimelor şase săptămâni
Cursul euro anunţat de BNR a scăzut joi cu 3,08 bani, la 4,4151 lei, minimul ultimelor şase săptămâni, pe volume ridicate în piaţa interbancară locală, iar dolarul a coborât cu 5,66 bani, la 4,1282 lei, după ce Fed a indicat un start amânat şi un ritm mai lent pentru creşterea dobânzilor în SUA.
Urmărește
87 afișări
Euro a scăzut cu 3 bani, la 4,4151 lei, minimul ultimelor şase săptămâni (Imagine: Mediafax Foto / Doru Nica)
Miercuri, BNR a anunţat un curs pentru euro de 4,4459 lei, iar pentru dolar de 4,1848 lei. Un curs mai mic pentru euro decât cel de joi a fost publicat cel mai recent pe 6 februarie, când euro a fost cotat la 4,4143 lei.
Referinţa pentru francul elveţian a scăzut cu 1,45 bani, de la 4,1744 lei la 4,1599 lei.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Aproape de ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era tranzacţionat în piaţa interbancară locală la 4,4147 lei, faţă de 4,4488 lei pe finalul şedinţei de miercuri.
"După ce leul a scăzut pentru că străinii au vândut obligaţiunile româneşti, acum, după Fed, vor să revină", a declarat pentru MEDIAFAX dealerul unei bănci.
Perspectiva mai îndepărtată de creştere a dobânzilor în SUA reduce atractivitatea plasamentelor pe piaţa americană în comparaţie cu unele active din statele emergente, în general cu risc şi randamente mai ridicate.
Volumele au fost foarte mari în prima jumătate a zilei, de aproximativ şase ori peste media din acest interval al zilei.
Piaţa a deschis la 4,4480 lei/euro, nivel care a rămas şi maximul din prima jumătate a zilei, dar a coborât rapid şi înregistrat minimul la 4,4130 lei, cu puţin înainte de anunţarea referinţei.
Cursul a urcat peste 4,45 lei/euro pe timpul nopţii, înainte de deschiderea pieţei locale, când volumele mici, generate de jucătorii străini, permit o volatilitate ridicată.
Pe pieţele externe, dolarul se afla în creştere cu 1,8%, la 0,9361 aproape de ora 13:00, însă după ce pe finalul zilei precedente s-a depreciat puternic. Miercuri, la aceeaşi oră, dolarul se situa la 0,9414 euro.
Francul elveţian a crescut joi cu 0,3%, la 0,9439 euro.
Rezerva Federală a SUA a renunţat miercuri la termenul de "răbdare" în stabilirea momentului majorării dobânzilor, dar ritmul de creştere a acestora va fi mult mai lent faţă de estimările din decembrie, din cauza perspectivelor economice sub aşteptări.
Prin renunţarea la termenul de răbdare, banca centrală americană a deschis calea creşterii dobânzilor cel mai devreme în luna iunie, subliniind totodată că este în continuare improbabil ca dobânzile să fie majorate în luna aprilie.
Astfel, oficialii Fed estimează că dobânda de politică monetară, în prezent aproape de nivelul zero, va ajunge la 0,625% până la sfârşitul anului 2015, în loc de nivelul de 1,125% prognozat în decembrie.
Perspectiva unui ritm mult mai lent pentru creşterea dobânzii băncii centrale americane a lovit puternic dolarul pe pieţele externe, iar euro a urcat până la 1,1062 dolari, dar a coborât ulterior, iar în prezent este cotat la 1,0681 dolari.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut la 0,21% - 0,56% pe an, de la 0,23% - 0,59% pe an miercuri.
Ratele pentru plasamentele săptămânale se situează la 0,26% - 0,71% pe an, faţă de 0,26% - 0,70% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a stagnat la 1,31% pe an.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe